SKG sloten; alles wat u moet weten

Met een SKG slot wordt het eenvoudig om uw thuisomgeving te beschermen of de veiligheid van uw bedrijf te waarborgen. Deze sloten zijn getest door de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) en bieden het hoogste niveau van beveiliging. Er zijn verschillende klassen (1-3) beschikbaar. Benieuwd hoe dit precies zit? De professionals van Lockit Slotenmakers vertellen graag meer! 

Het SKG keurmerk

Het SKG keurmerk verwijst naar de beoordeling van Stichting Kwaliteit Gevelbouw. De stichting buigt zich over de kwaliteit en veiligheid van woningen, deuren en sloten. Zeker in de huidige tijd is het steeds belangrijker om uw woning of bedrijfspand te beveiligen. SKG sloten zijn zo gemaakt dat deze de beste beveiliging bieden tegen verschillende soorten inbraak. Het is voor nieuwbouwwoningen tegenwoordig verplicht om sloten te hebben met het SKG keurmerk. Hierbij wordt er een onderscheid gemaakt in verschillende klassen, ook wel sterren genoemd. De hoeveelheid sterren zegt iets over de kwalificaties en eigenschappen van het slot. Hoe hoger het aantal sterren, hoe hoger de mate van inbraakbeveiliging. Onderstaand leggen we de verschillende klassen uit.  

SKG 1 ster | SKG *

Een SKG slot met één ster is het standaard inbraakwerend deurbeslag. Dit wordt gezien als een slot waarbij inbrekers zo’n drie minuten bezig zijn om het slot te openen met (licht) gereedschap. Vaak wordt enkel een SKG 1 slot niet gezien als inbraakwerend. Daarom raden we aan om dit slot altijd te combineren met ander inbraakwerend materiaal.  

SKG 2 ster | SKG **

Bij een SKG slot met twee sterren heeft een inbreker nog steeds zo’n drie minuten nodig om het slot te openen, maar is er wel zwaarder gereedschap nodig. Over het algemeen is een SKG 2 sterren slot een geschikte en veilige oplossing voor uw woning of bedrijfspand. Het biedt meer zekerheid dan een SKG slot met één ster

SKG 3 ster | SKG ***

De meest veilige oplossing om uw woning of bedrijfspand te beveiligen, is met een SKG slot met drie sterren. Inbrekers hebben bij dit slot vijf minuten nodig om de deur te openen met zeer gespecialiseerd gereedschap. In de praktijk zien we dat inbrekers deze sloten te risicovol vinden en daardoor een woning of bedrijfspand eerder voorbijlopen. 

SKG 4 ster | SKG ****

Een SKG slot met drie sterren is momenteel de meest krachtige beveiliging voor uw woning of bedrijfspand. Bij Lockit Slotenmaker raden we deze variant dan ook altijd aan! De Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG) heeft een classificatiesysteem van één tot drie sterren. Een certificering voor SKG vier sterren bestaat dus niet. 

SKG slot laten installeren? Lockit Slotenmaker staat voor u klaar

Wilt u op korte termijn een SKG slot laten plaatsen bij uw woning of bedrijfspand? Wacht dan niet langer en neem direct contact op met onze specialisten. We zijn iedere werkdag van maandag tot en met vrijdag (tussen 08:00-17:00) bereikbaar via ons telefoonnummer 010-2222559 (hoofdkantoor) of per mail info@lockit.nl. We luisteren graag naar uw wensen en geven u op basis daarvan het beste advies mee! 

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Gerelateerde berichten

Bel ons