Penslot

Een penslot (ook wel steekslot genoemd) wordt veelal gebruikt in kastdeur sloten. Toch zien we deze sloten ook vaak terug in deuren.

Het was Zeiss Ikon die in de jaren ’80 met dit slot op de markt kwam. Het zwakke punt van dit slot is dat het meestal zonder beslag en sluitkom in de deur wordt geplaatst. Gevolg: een deur die uitscheurt bij een inbraakpoging.

Dit is te voorkomen door het aanbrengen van veiligheidsbeslag . Dit heft de zwakke plek op in de deur waar het penslot is ingeboord. Voor de bescherming van het kozijn kunnen ter versteviging sluitkommen worden aangebracht. Toch raden wij aan dit type slot niet te gebruiken. De hardstalen pennen breken vrij gemakkelijk uit de zachtmetalen grondplaat . Kortom: voor uw veiligheid is dit type slot niet de beste optie.

1 Voordelen penslot  2 Voordeur   3 Vervangen   4 Sleutel   5 Zonder sleutel   6 Merken   7 Lockit Slotenmakers

1 / 7

Voor- en nadelen van een penslot

Voordat u een penslot laat plaatsen of vervangen, wilt u natuurlijk eerst weten wat de voor- en nadelen van een penslot zijn. Hieronder sommen wij deze voor u op.

Voordelen penslot

Een penslot is betaalbaar. U heeft voor € 149,- al een enkel penslot en voor € 189,- twee pensloten. Pensloten zijn gelijksluitend leverbaar. Zo kunt u beide sloten met dezelfde sleutel bedienen. Steeksloten (pensloten) zijn vrijwel op elke type deur te monteren.

Nadelen penslot

Als u uw huis serieus wilt beveiligen, kies dan voor een bijzetslot of een meerpuntssluiting met anti-kerntrek beslag.

Mocht u toch willen kiezen voor een penslot of twee pensloten? Deze type sloten zijn ook gelijksluitend leverbaar en dus met dezelfde sleutel te bedienen.

Het was Zeiss Ikon die in de jaren ’80 met dit slot op de markt kwam. Het zwakke punt van dit slot is dat het meestal zonder beslag en sluitkom in de deur wordt geplaatst. Gevolg: een deur die uitscheurt bij een inbraakpoging.

Een penslot is zeer ongeschikt voor meervoudig gebruik. Bijvoorbeeld in huizen of gebouwen waar men de hele dag door het slot opent en sluit. Is dit het geval? Kies dan voor een ander slot.

Nieuwe winkel van Lockit Slotenmakers opent zijn deuren. Wij zijn gevestigd door heel Nederland en eind juni is onze nieuwe winkel te Nesselande geopend.

Kom gezellig langs. Bekijk hieronder de pagina.

2 / 7

Penslot voordeur plaatsen

Een penslot plaatsen is over het algemeen een vrij simpele klus, voor een ervaren slotenmaker. Het is belangrijk dat het penslot zodanig netjes in de deur gemonteerd wordt, dat er geen frictie ontstaat bij het openen of sluiten van het slot. Eventuele frictie veroorzaakt metaalmoeheid en dit zorgt voor snellere slijtage van het penslot. Een penslot wordt door een van onze professionals gemonteerd met behulp van een freesmal.

3 / 7

Penslot vervangen

Een penslot vervangen is een klus die u zelf zou kunnen doen als ervaren doe-het-zelver. Bent u zelf niet zo’n klusser? Dan raden we u aan om het vervangen van uw penslot over te laten aan een van de ervaren medewerkers van Lockit Slotenmakers.

Het vervangen van een penslot doen wij volgens onderstaande stappen:

Stap 1: Het oude penslot verwijderen

We verwijderen eerst het oude penslot. Dit doen we door de deur te openen het en slot dicht te draaien. Zo kunnen we de schroeven waarmee de voorplaat aan de deur is bevestigd losschroeven. Wanneer het losschroeven stroef gaat kunnen we gebruik maken van een tang.

Stap 2: Plaatsen van het nieuwe penslot

Het plaatsen van het nieuwe penslot dient nauwkeurig te gebeuren om frictie bij het openen en sluiten van het slot te voorkomen. Oude pensloten hadden een sluitplaat, tegenwoordig zijn vrijwel alle pensloten voorzien van een sluitkom. We raden u dan ook aan om een oude sluitplaat te vervangen voor de sluitkomt welke is meegeleverd bij uw nieuwe penslot. Deze sluitkommen zijn namelijk een stuk beter beveiligend dan de sluitplaten.

Stap 3: Onderhoud het nieuwe penslot goed

Wanneer u een slot laat vervangen wilt u hier natuurlijk wel lang plezier van hebben. Het is daarom belangrijk om (al) uw sloten goed te onderhouden. Het sleutelgat jaarlijks inspuiten met slotspray is bij een penslot niet voldoende. Het is goed het penslot ook in te smeren met smeermiddel, zodat deze soepel blijft werken.

Onze services:

Al 30 jaar leidinggevend
Heldere vaste tarieven
Géén verrassingen achteraf
Erkende en professionele monteurs
Levering uit eigen voorraad

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

4 / 7

Penslot sleutel

Een penslotsleutel heeft vier kanten, waardoor de punt lijkt op een plus-teken. De sleutel wordt een halfslag gedraaid, waardoor twee metalen pennen het kozijn in gaan. Het slot word gemonteerd met een afdekplaat. In het kozijn wordt een metalen sluitkom geplaatst waar de twee pennen in vallen als de deur op slot gedraaid wordt.

5 / 7

Penslot openen zonder sleutel

Een penslot beveiligt uw pand extra goed tegen inbrekers. Dit maakt het echter ook lastiger wanneer u bijvoorbeeld uzelf buiten sluit of uw sleutels kwijt raakt, want een deur die met een penslot is gesloten krijg je zonder sleutels niet gemakkelijk geopend. Om schade aan het penslot te voorkomen is het raadzaam om een deur met penslot te laten openen door een ervaren slotenmaker. De specialisten van Lockit Slotenmakers zijn in het bezit van de juiste gereedschappen en technieken om uw penslot te openen zonder deze te beschadigen. Dit scheelt u de kosten voor vervangen van het penslot! Staat u nú buitengesloten bij een gesloten deur met penslot? Bel ons op 010 2222 559!

6 / 7

Verschillende merken pensloten

Pensloten worden nog steeds gekozen als secundaire inbraakpreventie, naast het hoofdslot van een pand. Pensloten zijn stevig en bemoeilijken het binnenkomen van een indringer aanzienlijk. Pensloten zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen en van allerlei soorten merken. Een aantal veel voorkomende merken pensloten zijn:

Nemef penslot

Een veelgebruikt penslot is de Nemef 1008. Dit slot is gecertificeerd met een SKG*. De doornmaat van dit slot is 47 mm en het slot heeft twee nachtschoten.

Axa penslot

Ook het bekende slotenmerk Axa heeft een penslot in de aanbieding, de Axa 7488. Dit slot bezit het keurmerk PKVW en een SKG*. De doornmaat van dit slot is 47 mm en het slot heeft twee nachtschoten.

DX penslot

Van het merk DX is de DX Dulimex een veelgekozen penslot. Dit penslot is in het bezit van het PKVW keurmerk en een SKG**. De doornmaat van dit slot is 47 mm en het slot heeft twee nachtschoten.

7 / 7

Penslot laten plaatsen door Lockit Slotenmakers

Het plaatsen van een penslot is een nauwkeurig werkt en dient secuur te gebeuren om het penslot optimaal te laten werken en zo lang te kunnen behouden. De ervaren specialisten van Lockit Slotenmakers monteren uw penslot vakkundig en snel. Wilt u uw woning of bedrijfspand extra beveiligen door middel van een penslot? Neem contact met ons op! Vul ons contactformulier in op deze website onder de knop contact of bel ons op telefoonnummer: 010 2222 559. Ook kunt u ons e-mailen op emailadres: info@lockit.nl!

Contactformulier

  Mocht u meer of grotere foto's willen versturen,
  stuur dan een mail naar info@lockit.nl




  Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

  Cor Simons | Directeur

  Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
  Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

  Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

  Neem contact met ons op of bekijk onze tarieven

  Bel ons