Sloten vervangen

De kosten voor het vervangen van uw sloten hangen af van de werkzaamheden. Wanneer u alleen de cilinder van uw slot laat vervangen, zijn de kosten lager dan wanneer het complete slot vervangen mag worden. Ook het type slot speelt een rol in de prijs. Een enkel slot kan namelijk eenvoudiger vervangen worden dan een meerpuntsslot. in het laatste geval moet het nieuwe slot precies dezelfde afmetingen hebben als het oude (wij kunnen het slot ook aanpassen maar dit kost vaak meer tijd en geld).

Als u ons uw sloten laat vervangen, heeft u geen zorgen en worden de werkzaamheden, professioneel en secuur opgelost. Sloten zijn er in vele soorten en maten en het is vaak een zoektocht naar het juiste slot. Mocht u een nieuw slot willen laten plaatsen? Geen enkel probleem bij onze erkende monteurs!

1 Kosten  2 Stappenplan   3 Voordeur   4 Verschillende sloten

1 / 4

Sloten vervangen kosten

Het laten vervangen van een slot kan in prijs enorm variëren. Wordt alleen de cilinder vervangen of wordt ook het deurbeslag volledig vervangen? Alleen al deze afweging is van invloed op de prijs. Zo ook het soort slot en het merk van het nieuw te plaatsen slot als ook de materialen van het slot. Voor het vervangen van een slot betaalt u gemiddeld tussen de € 85,- en €440,- per slot.

Onze services:

Al 30 jaar leidinggevend
Heldere vaste tarieven
Géén verrassingen achteraf
Erkende en professionele monteurs
Levering uit eigen voorraad

2 / 4

Zelf uw sloten vervangen: stappenplan

Het vervangen van een deurslot kan in sommige gevallen zelf worden uitgevoerd. Het is niet voor alle soorten sloten aan te raden om de montage zelf in de hand te nemen. Wilt u een basisslot voor een binnendeur bijvoorbeeld zelf vervangen? Dan kunt u houvast hebben aan onderstaand stappenplan:

Stap 1
Bepaal het type slot dat u wenst te plaatsen op de deur. Voor een binnendeur kiest u doorgaans andere deursloten dan voor uw buiten- of schuurdeur. Informeer van tevoren goed welk soort slot het best passend is bij uw wens.

Stap 2
Bepaal of de desbetreffende deur links- of rechtsdraaiend is volgens de Europese Norm.

Stap 3
Bepaal de hoogte voor het deurslot, meestal is dit op 105 centimeter hoogte. Plaats het slot nu aan de linker- of rechterzijde van de deur en teken met potlood de boven- en onderkant van het slot op de deur, met behulp van een winkelhaak trekt u de lijn door naar de smalle zijde van de deur. Bepaal het midden door een hartlijn te tekenen en plaats de slotkast op de hartlijn. Markeer de omtrek met potlood. Het te boren gat is nu bepaald en afgetekend op de deur.

Stap 4
Meet de totale slotkastdiepte inclusief de slotplaat, die verzonken wordt in het hout en bepaal zo de diepte van het slotgat. Boor het slotgat uit. Het is belangrijk dat het deurslot precies past en niet knelt om optimaal te kunnen beveiligen en naar behoren te werken.

Stap 5
Na het uitboren van het gat steek je deze recht met een beitel. Werk het gat netjes af terwijl u blijft controleren of het deurslot past.

Stap 6
Plaats het slot in het gat en trek met een potlood de slotplaat om. Haal het slot uit het gat voor u begint met stap 7.

Stap 7
Om de slotplaat precies in de deur te laten vallen steekt u de afgetekende omtrek zo´n 3 mm uit met een beitel.

Stap 8
Houdt het slot weer tegen de zijde van de deur en teken de boorgaten af voor de deurklink en het sleutelgat. Of prik met een priem een gaatje op deze plekken.

Stap 9
Boor de gaten voor de deurklink en het sleutelgat uit met een boordiameter met dezelfde stiftdikte als de deurklink en het sleutelgat. De gaten kunt u eventueel bijvijlen met een smalle houtvijl.

Stap 10
Plaats het deurslot weer in het daarvoor bestemde gat en bevestig deze met lange houtschroeven. Plaats vervolgens het beslag en bevestig de deurklink goed stevig.

Stap 11
Teken de sluitplaat af op het kozijn en doe dit zeer nauwkeurig.

Stap 12
De gehele omtrek van de sluitplaat dient zo´n 3 mm te worden uitgestoken met een beitel, zodat deze goed wegvalt in het kozijn. De gaten voor de dag- en nachtschoten moeten exact gelijk zijn aan de dag- en nachtschoten. Controleer tijdens het uithakken of de schoten passen, zodat u niet per abuis een te diep gat maakt voor de schoten, dat komt de beveiliging niet ten goede.

Stap 13
Bevestig de sluitplaat en buig de beschermlip van de sluitplaat voorzichtig om. Dit kan bijvoorbeeld met een plastic hamer voorzichtig worden gedaan. De beschermlip zorgt voor bescherming van het kozijn wanneer de deur in het slot valt.

Zoals u ziet is het plaatsen van een slot niet zomaar een klusje en komt er flinke nauwkeurigheid bij kijken. Wilt u verzekerd zijn van een professionele montage van uw deurslot? Kies dan voor montage door Lockit Slotenmakers. Onze specialisten zorgen dat het slot perfect in uw deur past en u goed beveiligd bent in uw woning of bedrijfspand. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden!

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

Nieuwe winkel Nesselande:

Nieuwe winkel van Lockit Slotenmakers opent zijn deuren. Wij zijn gevestigd door heel Nederland en eind juni is onze nieuwe winkel te Nesselande geopend.

Kom gezellig langs. Bekijk hieronder de pagina.

3 / 4

Sloten vervangen voordeur

Het is belangrijk de sloten van uw voordeur goed te onderhouden en om de zoveel jaar te vervangen. Zo bent u verzekerd van een optimale werking van de sloten én zorgt u ervoor dat uw sloten niet verouderen en dus makkelijker vatbaar zijn voor inbrekers. Inbraaktechnieken ontwikkelen zich steeds weer en dit zorgt ervoor dat sloten ook blijven verbeteren om uw veiligheid zoveel als mogelijk te kunnen waarborgen. Het is aan te raden om sowieso uw sloten te vervangen wanneer:

 • één of meerdere sleutels van uw huidige slot verloren of kwijtgeraakt zijn;
 • het slot niet optimaal meer werkt of defect is;
 • wanneer u een woning nieuw betrekt;

Naast deze logische redenen om het slot van uw voordeur te vervangen, raad Lockit Slotenmakers u aan om iedere vijf jaar uw slot te laten bekijken door een professioneel slotenmaker en te controleren of het slot nog naar behoren werkt en voldoet aan de veiligheidseisen. Wanneer dit niet het geval blijkt kan het slot vervangen worden. Uw veiligheid voorop!

4 / 4

Het vervangen van verschillende soorten sloten

Wij staan voor u klaar voor het vervangen van verschillende soorten sloten en informeren u graag over de beste keuze voor uw veiligheid. Jarenlange ervaring en specialisatie als slotenmaker heeft ervoor gezorgd dat vele tevreden klanten u voor gingen. Kies voor veiligheid, kies voor Lockit Slotenmakers.

Insteekslot vervangen

Het meest gangbare slot dat geplaatst kan worden is een insteekslot. Insteeksloten zitten verwerkt in de deur zelf en zijn in de meeste gevallen te bedienen met een deurkruk. Binnen de categorie insteeksloten zijn er diverse soorten. Zo zijn er: Insteeksloten voor cilinders, klaviersloten (ook wel dag + nachtsloten genoemd), loopsloten of kastsloten.

Als veiligste onder de insteeksloten gelden de cilinder insteeksloten met een SKG*** cilinder. Deze treft u aan met of zonder SKG-keurmerk.

Meerpuntssluiting vervangen

Een meerpuntssluiting is een insteekslot wat over de hele lengte van de deur is ingefreesd, dit insteekslot sluit op 3 punten in het kozijn.

3 puntssluitingen worden tegenwoordig veel toegepast in nieuwbouwwoningen, wij plaatsen regelmatig 3 puntssluitingen in deuren waar een enkel insteekslot inzit of waar een ouderwets oplegslot op is geschroefd.

Een meerpuntssluiting staat voor veiligheid en gemak. Met 1 en dezelfde sleutel sluit uw deur op drie punten af. Meerpuntssluitingen (ook wel driepuntssluitingen genoemd) worden haast altijd in combinatie met anti-kerntrek beslag en / of een skg3 cilinder geplaatst. Zo bent u optimaal beveiligd maar met het gemak van een enkele cilinder.

Oplegslot vervangen

Een oplegslot is een slot dat op de binnenzijde van de deur is gemonteerd. Het is een slot uit het verleden, dat in de tegenwoordige nieuwbouw niet meer wordt gebruikt. Oplegsloten worden nog wel gemaakt, maar dan voornamelijk ter vervanging van defecte en/of versleten oplegsloten.

Een oplegslot is niet bepaald veilig en het is dan ook aan te bevelen om de inbraakwering van een deur niet volledig af te laten hangen van een oplegslot. Beter is het om of het oplegslot te laten vervangen door een meerpuntssluiting of om bij een bestaand oplegslot twee inbraakwerende bijzetsloten bij te laten plaatsen.

Cilinderslot vervangen

Een cilinderslot met een losse cilinder is vrij eenvoudig te vervangen. Gaat het om een cilinderslot met een vaste cilinder? Dan komt er meer werk bij kijken en kan het vervangen van een cilinderslot een wat intensievere klus zijn. Heeft het nieuwe cilinderslot ook een afwijkende maat t.o.v. het oude slot? Dan kan er nog wat beitelwerk bij komen kijken. Cilindersloten zijn verkrijgbaar in talloze afmetingen, gelijksluitend of verschillend sluitend en met of zonder keurmerken (PKVW/SKG).

Penslot vervangen

Pensloten komen voornamelijk nog voor als bijzetsloten, oftewel ter ondersteuning van de hoofdsluiting van uw woning. Een penslot vervangen is een vrij gemakkelijke klus, maar dient wel zeer nauwkeurig te gebeuren. Wanneer een penslot niet op de juiste wijze gemonteerd wordt kan deze al snel gebreken vertonen als gevolg ervan. Zeker zijn van een professionele vervanging van uw penslot? Neem contact op met Lockit Slotenmakers!

Contactformulier

  Mocht u meer of grotere foto's willen versturen,
  stuur dan een mail naar info@lockit.nl
  Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

  Cor Simons | Directeur

  Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
  Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

  Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

  Neem contact met ons op of bekijk onze tarieven

  Bel ons