Sloten vervangen

Het vervangen van een slot is geen alledaagse bezigheid. Toch kan het soms noodzakelijk zijn om uw sloten te vervangen. Het kan voorkomen dat uw slot niet meer naar behoren werkt, wellicht is er een gebroken sleutel achtergebleven of wellicht wenst u simpelweg een verbetering van de beveiliging van uw huis.

Inhoudsopgave sloten vervangen

Waarom uw sloten vervangen?

Indien uw slot niet langer functioneert zoals het hoort of tekenen van gebreken begint te vertonen, is het raadzaam om tijdig over te gaan tot het vernieuwen van uw sloten. Er kunnen diverse redenen zijn om uw slot te vervangen. Hieronder hebben wij enkele van deze redenen voor u opgesomd.

Sloten vertonen slijtage

Dit is een situatie die u liever vermijdt bij uw sloten. Slijtage leidt vrijwel altijd tot gebreken aan uw sloten. Als u vermoedt dat er sprake is van slijtage aan uw slot, is het onze aanbeveling om tijdig over te gaan tot vervanging van het slot. Zo gaat uw slot bij slijtage steeds stroever lopen en gaat deze uiteindelijk defect. U wilt natuurlijk liever niet voor een dichte deur komen te staan.

Betere beveiliging woning of bedrijfspand

Een andere voorkomende reden om een slot te vervangen, is de beveiliging van uw woning of bedrijfspand. Het is verstandig om met het oog op veiligheid periodiek uw sloten, beslag en cilinders te controleren, om te verzekeren dat ze nog voldoende weerstand bieden tegen de moderne inbrekers. De methodes die inbrekers hanteren, blijven evolueren, waardoor zij helaas steeds bedrevener worden in het forceren van deuren en ramen.

Dergelijke ontwikkelingen schrikken ons niet af; integendeel, wij lopen voorop ten opzichte van inbrekers en zijn in staat om u met ruime voorsprong te beschermen.

Bij een verhuizing

Bij een verhuizing of de bouw van een nieuwe woning, is het verstandig om de cilinders te vernieuwen als u niet zeker weet wie er allemaal toegang tot uw huis hebben gehad. Een inbraak is al vervelend op zich, maar een inbraak zonder sporen van braak is nog lastiger, omdat dit vaak niet onder de dekking van uw verzekering valt. Bovendien biedt het vervangen van uw cilindersloten een uitgelezen kans om de beveiliging van uw woning te verbeteren. Neem contact op met Lockit Slotenmakers en wij staan graag voor u klaar om u van passend advies te voorzien.

Sleutels verloren

Bent u uw sleutel kwijt? Aarzel niet en laat direct uw cilindersloten vervangen. Hoewel sommigen het risico nemen, kan dit risico aanzienlijk zijn. Als er zich een incident voordoet, zoals een inbraak, kan niet alleen uw gevoel van fijn en veilig wonen verstoord raken, maar kunnen ook de bijkomende kosten behoorlijk oplopen. Het is daarom verstandig om proactief te handelen en de veiligheid van uw woning te waarborgen.

Heeft u vragen? Wij bellen u terug!

Als u kiest voor Lockit Slotenmaker, dan kiest u voor ervaring, vakmanschap en betrouwbaarheid.

Kies voor Lockit Slotenmakers

Vertrouwen, vakmanschap en klantgericht

Erkende Slotenmaker Logo's

Verschillende soorten sloten

Wilt u een slot laten vernieuwen? Hierbij zijn diverse mogelijkheden afhankelijk van het type slot. We maken een onderscheid tussen raam- en deursloten. Voor beide categorieën zijn meerdere opties beschikbaar, zodat u zelf kunt kiezen welk type slot u wilt laten installeren. Het is belangrijk op te merken dat de beschikbare keuzes worden beïnvloed door de huidige situatie. Bijvoorbeeld, een penslot kan niet worden vervangen door een oplegslot, maar een oplegslot kan wel worden vervangen voor een meerpuntssluiting. We staan altijd klaar om u hierin te adviseren.

Insteekslot

Het meest voorkomende slot in Nederland is het insteekslot. Een insteekslot wordt in uw deur bevestigd waarna er een cilinder wordt geplaatst. De meenemer van de cilinder bedient uw insteekslot, waarna de dag- en nachtschoot kan worden bediend. Wilt u nieuwe sleutels? Dan kunt u alleen het cilinderslot vervangen. De insteekslot blijft dus gewoon hetzelfde en hoeft dan niet vervangen te worden. Dit scheelt natuurlijk in de totale kosten. Als u een insteek- en cilinderslot laat plaatsen of vervangen, kunt u rekening houden met een bedrag rond de € 240,-.

Oplegslot

Een ander slot dat u vaak in oudere woningen tegenkomt is het zogenoemde oplegslot. Een oplegslot is een kastje aan de binnenkant van de deur die u door een schuifje naar de zijkant te trekken, kunt openen. Een oplegslot kan niet zomaar vervangen worden door een insteekslot. Omdat een oplegslot horizontaal is geplaatst en een insteekslot verticaal wordt geplaatst, blijft er schade over op de deur. Onze slotenmakers kunnen deze schade natuurlijk voor u herstellen maar dan moet u rekening houden met extra kosten. Het plaatsen van een oplegslot kost € 194,-.

Penslot

Een penslot is eigenlijk ook een insteekslot maar het slot zien wij zo vaak voorbij komen, dat wij het penslot toch nog een keer apart willen vermelden. Over het algemeen raden wij u af om een enkel penslot te gebruiken. Als u echter toch uw deur met een penslot wilt beveiligen, adviseren we om er twee te laten plaatsen. Het installeren (of vervangen) van een enkel penslot kost € 149,-. Voor het installeren of vervangen van twee pensloten bent u in totaal € 189,- kwijt. Wilt u uw deur beter beveiligen? Wij raden u dan aan om een bijzetslot te laten plaatsen.

Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een slot dat over de gehele lengte van de deur is gefreesd en op 3 punten in het kozijn vergrendelt. Dit type slot staat ook bekend als een driepuntssluiting, driepuntslot of 3 puntssluiting. Deze vier termen verwijzen allemaal naar hetzelfde slot, maar mensen gebruiken vaak verschillende benamingen ervoor. Tegenwoordig worden driepuntssluitingen veelvuldig geïnstalleerd in nieuwbouwwoningen. We plaatsen regelmatig driepuntssluitingen in deuren waarin zich een enkel insteekslot bevindt of waarop een verouderd oplegslot is gemonteerd.

Sloten vervangen kosten

U wilt uw slot laten vervangen maar wat gaat het vervangen van uw sloten nou kosten? Dit ligt aan meerdere factoren. Het is ten eerste belangrijk om wat voor type slot het gaat en of u het slot zelf wilt plaatsen, of dat u een erkende slotenmaker inschakelt. Zo zijn er sloten in verschillende maten en merken, maar is het type slot natuurlijk ook belangrijk.

Als u een slot laat vervangen door een monteur van Lockit Slotenmakers, dan bespreken wij altijd eerst de prijs vooraf. Wij wijken verder niet van deze prijs af en u komt dus niet voor verrassingen te staan.

Aantal sterren Mate inbraakwerend
Cilinderslot vervangen of plaatsen
€ 155,-
Penslot vervangen of plaatsen
€ 149,-
Oplegslot vervangen of plaatsen
€ 194,-
Insteekslot vervangen of plaatsen
€ 174,-
Meerpuntssluiting vervangen of plaatsen
€ 415,-

De bovenstaande prijzen zijn inclusief btw en montage.

Bij Lockit Slotenmakers maakt het geen verschil of u een slot laat plaatsen of vervangen; de tarieven blijven namelijk gelijk. Mocht u ervoor kiezen om zelf een slot te vervangen of te plaatsen, dan worden enkel de kosten voor het slot zelf in rekening gebracht, zonder extra arbeidskosten

De partners van Lockit Slotenmaker​s

Wat is een bedrijf zonder zijn partners? Hieronder vindt u enkele partners van Lockit Slotenmakers.

De tuinen logo partner
Lidl logo partner
Albert Heijn logo
Politie logo partner
ING logo

Specialisten in het vervangen van sloten

Wanneer u ervoor kiest om uw slot te laten vervangen door onze slotenmakers, kunt u rekenen op een grondige inspectie van uw deur en kozijnen om ervoor te zorgen dat het nieuwe slot naadloos past en optimaal functioneert. We zorgen ervoor dat u de juiste keuze maakt wat betreft het type slot en bieden u advies over de meest geschikte opties voor uw specifieke behoeften en budget.

Na de installatie van het nieuwe slot, ontvangt u gedetailleerde instructies over het gebruik en onderhoud ervan. U kunt erop vertrouwen dat uw huis nu beter beveiligd is tegen ongewenste indringers.

Kies voor de deskundigheid en professionaliteit van onze slotenmakers wanneer u overweegt om uw slot te vervangen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak en geniet van gemoedsrust met een verbeterde beveiliging voor uw woning.

Slotenmaker Cor Simons

De cijfers van Lockit Slotenmakers

Jaar ervaring
0
Tevreden klanten
0
Buitenmonteurs
0
Inbraakbeveiliging met een meerpuntssluiting
Monteur Gerard aan het werk na inbraakbeveiliging advies

Factoren die van invloed zijn op de prijs van het vervangen van sloten

De kosten voor het vervangen van een slot hangen af van verschillende aspecten. Hierbij spelen arbeidskosten, het type slot en de afmetingen van het te vervangen slot een rol.

Meestal zijn spoedopdrachten duurder dan reguliere opdrachten. Echter, bij Lockit Slotenmakers hanteren we geen aparte tarieven voor spoedklussen. Voor ons wordt elke klus als spoed beschouwd. Op die manier profiteert u altijd van dezelfde voordelige tarieven.

Tarief van slotenmaker

Een aanzienlijk deel van de totale kosten bestaat uit de arbeidskosten van de slotenmaker. Bij Lockit Slotenmakers hanteren wij een tarief van € 125,-, dat zowel het starttarief als het eerste uur arbeid omvat. Op deze manier bent u direct voorzien van de benodigde service.

Soort slot

Het soort slot speelt eveneens een cruciale rol bij het vaststellen van de prijs. Een insteekslot is doorgaans aanzienlijk voordeliger dan een oplegslot, terwijl een meerpuntssluiting juist wat duurder uitvalt. Er zijn talloze sloten beschikbaar om uit te kiezen, en daarnaast varieert de prijs ook nog eens per merk. Indien u enkel het cilinderslot wenst te vervangen, is dit over het algemeen de meest budgetvriendelijke optie.

SKG-waardering slot

In onze wereld van beveiliging en sloten is het SKG keurmerk een bekend en betrouwbaar merk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en is een onafhankelijke organisatie die sloten en andere beveiligingsproducten test en certificeert op basis van hun inbraakwerendheid. Het keurmerk biedt consumenten de zekerheid dat ze sloten van hoge kwaliteit aanschaffen die effectieve bescherming bieden tegen inbrekers.

Er bestaan drie varianten van het keurmerk: SKG 1 ster, 2 sterren en 3 sterren, waarbij de laatste vanzelfsprekend het meest inbraakwerend is en dus het meeste kost. Een slot met een SKG 1-keurmerk is standaard inbraakwerend en biedt een mate van beveiliging die niet op zichzelf staat. Het is aanbevolen om hieraan een extra slot toe te voegen. Een slot met twee sterren is aanzienlijk inbraakwerend en verlengt de tijd die nodig is voor een mogelijke inbraak met 3 minuten. Een slot met SKG 3-keurmerk is zeer inbraakwerend en kan de duur van een inbraak zelfs tot wel 5 minuten vertragen.

Standaard of gecertificeerd slot

Een andere cruciale factor die de totale kosten voor het vernieuwen van uw sloten beïnvloedt, is of u kiest voor een gecertificeerd cilinderslot. Een gecertificeerde cilinder wordt geleverd met een pas waarmee u alleen een sleutel kunt laten maken als u deze pas kunt tonen.

Het voordeel van een gecertificeerde cilinder is dat zelfs als u uw sleutels uitleent aan anderen, u toch zeker kunt zijn dat er geen ongewenste sleutels kunnen worden bijgemaakt. Het is echter belangrijk op te merken dat een gecertificeerde cilinder extra kosten met zich meebrengt en dat het laten bijmaken van een sleutel ook aanzienlijk duurder kan zijn. Zo is het prijsverschil met een normale SKG 3 cilinder € 50,- en kost het dupliceren van een gecertificeerde cilinder zo’n € 30,-.

Slot laten vervangen? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Onze monteurs zijn snel ter plaatse in heel Nederland!

Zelf een slot vervangen of het overlaten aan een slotenmaker?

Voor bepaalde sloten is het goed mogelijk om deze zelf te vervangen. Dit geldt met name voor cilindersloten en oplegsloten. Houd er echter rekening mee dat sloten in verschillende maten en met verschillende specificaties kunnen voorkomen. Daarom adviseren we u doorgaans om het vervangen van sloten over te laten aan een erkend slotenmakersbedrijf.

Bent u een ervaren klusser en wilt u desondanks zelf uw sloten vervangen? We staan graag klaar om u te voorzien van een handig stappenplan. Echter, het is wel belangrijk om te realiseren dat er een risico bestaat dat u tijdens het proces schade aan uw deur veroorzaakt, wat kan resulteren in een slot dat niet meer goed op uw deur past. In zo’n geval is het verstandiger om direct een slotenmaker te raadplegen.

Cilinderslot laten vervangen

Veelgestelde vragen aan onze slotenmakers

Hieronder treft u de meest voorkomende vragen met betrekking tot het vervangen van sloten. Aangezien we vaak dezelfde vragen ontvangen, hebben we deze voor u beantwoord en overzichtelijk op een rij gezet. Heeft u nog aanvullende vragen die niet onder de veelgestelde vragen vallen? Aarzel dan niet om contact op te nemen. Wij staan graag voor u klaar!

Een slot en een cilinder zijn twee afzonderlijke zaken. Als u het slot laat vervangen, zal de cilinder intact blijven, zodat u dezelfde sleutels kunt blijven gebruiken. Als de cilinder slot defect is, is het noodzakelijk om de cilinder te vervangen en kunt u nieuwe sleutels gebruiken. Bij de aanschaf van een cilinder ontvangt u altijd drie sleutels. Als u extra sleutels nodig heeft, laat ons dat dan vooraf weten en wij zorgen voor aanvullende sleutels.

Natuurlijk! U mag altijd zelf bepalen wat voor slot u laat plaatsen. Wij voorzien u wel van professioneel advies op maat. Mocht u het niet eens zijn met onze adviezen, dan staat u natuurlijk altijd vrij om zelf een slot uit te kiezen.

Zeker weten. Hierbij kunt u rekening houden met buitenverlichting, een deurbel met camera en uiteraard extra sloten. Bent u benieuwd naar hoe we de beveiliging van uw huis of bedrijfspand kunnen versterken? Onze experts staan klaar om u te voorzien van een geheel vrijblijvend preventieadvies. Als u dat wenst, houden we indringers buiten de deur.

Nee, een slot met het SKG-keurmerk is niet verplicht. Toch raden wij u altijd aan om SKG 3-gekeurde sloten te laten plaatsen. Om het geld hoeft u het tegenwoordig niet meer te laten. Zo plaatsen wij al een SKG 3 cilinderslot voor € 179,-.

Dit is natuurlijk geheel afhankelijk van hoe u het slot onderhoudt. Het slot dient een aantal keren per jaar te worden gesmeerd met WD40 en het slot mag ook niet geforceerd worden. Het type slot en het merk van de sloten zijn natuurlijk ook niet onbelangrijk. Als u goed met een slot omgaat, kan een slot zelfs wel 20 jaar meegaan.

In Nederland is ons prachtige vakgebied niet wettelijk gereguleerd als een beveiligd beroep. Dit betekent in feite dat we bevoegd zijn om elke deur te openen, en dat de opdrachtgever verantwoordelijk is voor de uit te voeren werkzaamheden. Legitimering is niet vereist voor onze handelingen. Het openen van deuren, vervangen van sloten en uitvoeren van beveiligingswerkzaamheden vallen volledig onder de verantwoordelijkheid van de opdrachtgever.

Indien onze monteur een situatie als risicovol beschouwt, nemen we vanzelfsprekend extra voorzorgsmaatregelen. Ons doel is immers om inbrekers niet te faciliteren bij hun pogingen om bij u binnen te komen.

Slot laten vervangen door onze erkende monteurs​

Onze slotenmakers zijn erkend, gediplomeerd en gecertificeerd. Zij weten van de hoed en de rand en hebben altijd het juiste materiaal in de werkbus. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan en zo kunt u met een gerust hart uw sloten laten vervangen. Dagelijks vervangen onze monteurs sloten voor zowel particulieren als voor bedrijven. 

Bepaalde sloten kunnen eventueel eigenhandig vervangen worden, maar het is onze aanbeveling om een erkende professional van Lockit Slotenmakers in te schakelen. Op die manier bent u verzekerd van een correcte plaatsing of vervanging van uw slot en kunt u met een gerust gemoed uw pand verlaten. Maak direct een afspraak met één van onze ervaren slotenmakers. Het is van groot belang om uw sloten te laten vervangen (of plaatsen) door een betrouwbaar bedrijf. Wij staan voor veiligheid en er is niets dat kan tippen aan het gevoel van geborgenheid in uw eigen huis. Uw gemoedsrust is onze prioriteit en we zetten ons in om uw huis tot een plek te maken waar u zich volledig veilig voelt. 

Wat klanten over Lockit Slotenmaker zeggen

Wij hebben veel positieve beoordelingen ontvangen in de dertig jaar waarin wij actief zijn. Klanten omschrijven ons als een betrouwbare en eerlijke Slotenmaker met een hoogwaardige klantenservice. Onze klanten hebben ervaren dat wij snel ter plaatse zijn, ons werk secuur en professioneel afleveren en u passend advies geven ongeacht de situatie waarvoor wij aanwezig zijn. U leest onze positieve beoordelingen via Google of op onze website. 

Pim van Delft

Wat vreselijk fijn dat jullie zo snel konden langskomen. Binnen luttele momenten waren onze pensloten zeer vakkundig vervangen en voor een vooraf afgesproken tarief! Jullie zijn echt toppers! Bedankt!

5/5

Shamilla Vollebregt

Super fijne service! Kopje koffie en een gezellig gesprek tijdens het wachten. Daarna niet met één, maar twee werkende autosleutels de deur uit. Zeer tevreden over Lockit Slotenmakers! Zeker een aanrader.

5/5

Dennis van Opstal

Ik ben erg kundig, snel en klantvriendelijk geholpen door Lockit Slotenmakers Nesselande. Ze stellen zich zeer flexibel op om je te helpen. Ik zou dit bedrijf aan anderen zeker aanraden!

5/5

Contactformulier

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u uw sloten laten vervangen en wilt u vrijblijvend beveiligingsadvies op locatie? Bij Lockit Slotenmaker kan dit geheel kosteloos. Wij geven dagelijks meerdere particulieren en bedrijven ons advies om een woning of bedrijfspand beter te beveiligen. Wilt u dit ook? U zit nergens aan vast. 

Lockit Slotenmakers heeft een landelijke dekking en werkt door heel Nederland. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze slotenservice.

Bel ons