Cilinderslot laten vervangen door een erkende monteur?

Wilt u uw cilinderslot vervangen? Bent u pas geleden verhuisd of gaat u verhuizen? Is uw cilinderslot defect? Dan raden wij aan om uw cilindersloten te laten vervangen. U weet uiteindelijk nooit precies hoeveel sleutels er in omloop zijn. Bovendien is het altijd de vraag of u wel alle sleutels heeft gekregen bij de sleuteloverdracht. Wij hebben verschillende type cilinders op voorraad, die allen voldoen aan het politiekeurmerk Veilig Wonen. Wij kunnen SKG2 en SKG3 cilinders plaatsen met of zonder certificaat. Wij raden u eigenlijk altijd aan om een SKG3 cilinder te laten plaatsen. Het prijsverschil is maar € 24,- maar deze cilinders zijn een stuk veiliger.

U kunt ons natuurlijk ook altijd mailen of bellen voor een gratis en geheel vrijblijvend beveiligingsadvies. Dit doen wij het liefst ter plaatse. Samen met u stellen wij een offerte op die eventueel meteen uitgevoerd kan worden.

Wij maken uw cilinderslot gelijksluitend terwijl u wacht

1 / 7

Cilinderslot vervangen van voordeur

Is uw cilinder insteekslot van uw voordeur toe aan vervanging omdat deze slecht functioneert vanwege ouderdom? Of wilt u dit juist voor zijn en vroegtijdig uw cilinder insteekslot laten vervangen? Lockit Slotenmakers zorgt ervoor dat uw cilinderslot wordt vervangen zonder benodigde aanpassingen aan uw deur. Wenst u wél een geheel ander soort insteekslot te laten plaatsen inclusief aanpassingen aan uw voordeur? Ook dit is natuurlijk mogelijk.

Om uw cilinderslot te kunnen vervangen zijn er een aantal gegevens die we overnemen van het oude insteekslot, om zo te voorkomen dat er extra aanpassingen aan uw voordeur dienen te gebeuren. Dit zijn:

 • Afmetingen van het slot; Het aanhouden van dezelfde afmetingen is essentieel om zonder aanpassingen het cilinderslot te vervangen.
 • Doornmaat; Dit is de afstand van het hart van de profielcilinder tot de voorkant van het slot.
 • Slotsparing (PC-maat); de lengte tussen het hart van het kruk gat en het hart van de cilinder. Deze bepaalt welk type cilinderslot er nodig is.

Het vervangen van een cilinderslot in de voordeur is over het algemeen geen kostbare klus. Afhankelijk van de eventuele aanpassingen aan de voordeur, het soort slot dat u wenst te plaatsen en de duur van de klus is het vervangen van uw cilinder insteekslot bij Lockit Slotenmakers al mogelijk vanaf € 155,-.

2 / 7

Cilinderslot vervangen zonder sleutel

Wanneer u de sleutel van uw cilinderslot bent kwijtgeraakt en u hebt geen vervangende sleutel meer in het bezit, dan kunt u het cilinderslot laten vervangen zonder dat de sleutel aanwezig is. De specialisten van Lockit doen dit met behulp van het juiste gereedschap, meestal zijn dit een verstelbare moersleutel, schroevendraaier of waterpomptang. Het verwijderen (of vervangen) van het cilinderslot doen we in een aantal stappen:

 • We verwijderen het beslag;
 • We boren de cilinder uit óf we wrikken de cilinder heen en weer. Door de druk zal de cilinder precies in het midden, bij de meenemer, breken;
 • We verwijderen het gebroken gedeelte van de cilinder;
 • We verwijderen de meenemer;
 • Het deurbeslag wordt verwijderd.

3 / 7

Cilinders vervangen bij verschillende type sloten

Er zijn tegenwoordig veel verschillende typen sloten. Het onderscheid maken we in hoofddeursloten en bijzetsloten. Een hoofddeurslot zit vaak centraal op de deur en is een standaardslot. Het zorgt voor de hoofdbeveiliging van de desbetreffende deur. Aanvullend op het hoofddeurslot kunnen er bijzetsloten aanwezig zijn met als doel extra beveiliging. In dit geval praten we over de verschillende typen hoofdsloten, zoals een insteekslot, een meerpuntssluiting (meestal een driepuntsluiting) en het oplegslot.

Cilinder vervangen insteekslot

Het vervangen van de cilinder van een insteekslot is meestal vrij gemakkelijk. Met het juiste gereedschap en de benodigde ervaring is deze klus gauw geklaard. Een uitzondering hierop is het smal-insteekslot vanwege de hoge en ondiepe slotkast.

Cilinder vervangen driepuntssluiting

Het tijdig vervangen van een cilinder met driepuntssluiting behoudt de veiligheid van uw hoofdslot. Onze professionele medewerkers zorgen ervoor dat de cilinder snel wordt vervangen voor SKG-gecertificeerde cilinder met driepuntssluiting.

Cilinder vervangen oplegslot

Een oplegslot kan een vaste of losse buitencilinder (staartcilinder) bevatten. Wanneer dit een vaste cilinder is, kan het gehele oplegslot in zijn geheel worden vervangen. Wanneer dit een losse cilinder is, is het goed mogelijk om enkel de losse cilinder te vervangen. Onze vakkundige medewerkers zorgen ervoor dat de cilinder snel vervangen wordt en u weer jaren vooruit kunt met een goed werkend hoofdslot.

4 / 7

Oplegslot vervangen door cilinderslot

Bent u nog in het bezit van een oplegslot, maar wilt u uw woning beter beveiligen en deze vervangen voor een cilinderslot? Lockit Slotenmakers zorgt voor een vakkundige vervanging van uw oplegslot door een cilinderslot. Zo bent u verzekerd van een verbeterde beveiliging en een slot dat weer jarenlang mee kan. Het verwijderen van het oplegslot en het monteren van een cilinderslot doen onze professionals in een aantal stappen:

 • Verwijderen van het oplegslot:
  Eerst dien het oplegslot te worden verwijderd. We schroeven deze zorgvuldig los en verwijderen het slot zonder aanpassingen aan uw deur.
 • Aanpassingen en montage:
  De volgende stap is het uitvoeren van eventuele aanpassingen aan de deur om het nieuwe slot te kunnen monteren. Meestal is dit wel het geval wanneer u kiest voor een geheel nieuw slot, zoals in dit geval. Na de aanpassing(en) monteren onze medewerkers het nieuwe slot zorgvuldig en netjes.
 • Controleren en testen van het nieuwe slot:
  Het is belangrijk om het nieuw gemonteerde slot effectief te testen en daarmee te controleren. Wanneer de schoten van het slot goed in de sluitkom passen werkt het slot naar behoren. Wanneer dit niet het geval is kan het nodig zijn de sluitkom te vervangen.
 • Indien nodig sluitkom vervangen:
  Wanneer bij de controle blijkt dat de schoten van het slot niet goed in de sluitkom passen, vervangen we de sluitkom zodat uw slot volledig naar behoren werkt.

5 / 7

SKG2 en SKG3 cilinders laten vervangen

Het verschil tussen de SKG2 cilinder en de SKG3 cilinder zit ‘m in de beveiliging tegen de ‘Bulgaarse methode’: een slinkse manier van inbreken (ook wel kerntrekken genoemd). Dit werkt als volgt: de inbreker draait met een schroef de kern uit een cilinderslot, waarna met een soort kurkentrekker de hele kern naar buiten getrokken wordt. Vervolgens is de deur met een eenvoudige schroevendraaier gemakkelijk te openen.

Deze methode is wél mogelijk bij een SKG2 cilinder, maar dus niet bij een SKG3 cilinder. Al heeft u het allerbeste slot- en veiligheidsbeslag gemonteerd op de voor- of achterdeur: tegen kerntrekken is alleen de SKG3 cilinder beschermd. Omdat kerntrekken geen lawaai maakt en relatief snel gaat, waarschuwt de politie tegenwoordig voor deze nieuwe inbraakmethode. Wilt u uw cilinderslot vervangen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Cilinder SKG3 Pfaffenhain

 • TOTAALPRIJS
179,-

Dit is het totale bedrag
inclusief een nieuwe cilinder, arbeid en BTW.


Nieuwe winkel Nesselande:

Nieuwe winkel van Lockit Slotenmakers opent zijn deuren. Wij zijn gevestigd door heel Nederland en eind juni is onze nieuwe winkel te Nesselande geopend.

Kom gezellig langs. Bekijk hieronder de pagina.

6 / 7

Cilinderslot vervangen gecertificeerd

Er is een verschil tussen gecertificeerde cilinders en standaard cilinders. Een standaard cilinderslot kan bij elke sleutelspecialist onbeperkt worden gekopieerd. Bij een gecertificeerde cilinderslot is dit niet het geval. Hier gaat het vaak om cilindersloten met bijzondere extra’s, waarvan de producent niet toestaat dat de sleutel algemeen verkrijgbaar is.

Daarom wordt er bij deze cilinders een certificaat en een coderegistratie op naam meegeleverd. Sleutelspecialisten kunnen en mogen deze sleutel niet zo maar kopiëren. U moet dus terug naar de producent wanneer u één of enkele exemplaren bij wilt laten maken.

Het kopiëren van een gecertificeerde cilinder is duurder dan het bijmaken van een standaard cilinder. In het eerste geval weet u echter wel zeker dat een ‘per ongeluk verloren sleutel’ niet in verkeerde handen valt en onbeperkt bijgemaakt kan worden.

Gecert. cilinder SKG3 Pfaffenhain

 • TOTAALPRIJS
229,-

Dit is het totale bedrag
inclusief een nieuwe cilinder arbeid en BTW.


Onze services:

Al 30 jaar leidinggevend
Heldere vaste tarieven
Géén verrassingen achteraf
Erkende en professionele monteurs
Levering uit eigen voorraad

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

7 / 7

Cilinderslot vervangen met knop

Wij kunnen ook cilindersloten leveren in combinatie met een knopcilinder. Deze cilinder is voorzien van een draaiknop en plaatsen wij vaak op de voor- of achterdeur. De knopcilinder is gemakkelijk in gebruik: zowel overdag, maar ook voor het slapen gaan. U heeft geen sleutels meer nodig en draait met de knop de deur snel op slot. Een ander groot voordeel van een cilinderslot met draaiknop: bij brand of paniek kunt u het pand snel verlaten en hoeft u niet eerst op zoek naar de sleutel. Niet voor niets raadt de brandweer een cilinderslot met draaiknop aan bij vluchtdeuren.

Knopcilinder SKG3 Pfaffenhain

 • TOTAALPRIJS
204,-

Dit is het totale bedrag
inclusief een nieuwe cilinder, arbeid en BTW.


Contactformulier

  Mocht u meer of grotere foto's willen versturen,
  stuur dan een mail naar info@lockit.nl
  Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

  Cor Simons | Directeur

  Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
  Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

  Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

  Neem contact met ons op of bekijk onze tarieven

  Bel ons