Oplegslot

Een oplegslot is een slot dat op de binnenzijde van de deur is gemonteerd. Het is een slot uit het verleden, dat in de tegenwoordige nieuwbouw niet meer wordt gebruikt. Oplegsloten worden nog wel gemaakt, maar dan voornamelijk ter vervanging van defecte en/of versleten oplegsloten.

Een oplegslot is niet bepaald veilig en het is dan ook aan te bevelen om de inbraakwering van een deur niet volledig af te laten hangen van een oplegslot. Beter is het om of het oplegslot te laten vervangen door een meerpuntssluiting of om bij een bestaand oplegslot twee inbraakwerende bijzetsloten bij te laten plaatsen.

1 / 5

Oplegslot voordeur vervangen

Lockit Slotenmakers helpt u bij het vervangen van uw oplegslot. Wel zullen we u gratis en vrijblijvend informeren over het kiezen voor een ander soort slot, welke een verhoogde beveiliging van uw woning biedt. Wanneer u toch wenst om het oplegslot te vervangen voor een nieuw oplegslot, voeren onze deskundige medewerkers deze klus vakkundig en vlot voor u uit. We streven ernaar om het oplegslot te vervangen voor een nieuwe versie met dezelfde afmetingen. Dit heeft als voordeel dat er geen aanpassingen aan uw voordeur nodig zijn.

2 / 5

Oplegslot staartcilinder vervangen

Het sleutelbediende aandrijfmechanisme van een oplegslot wordt ook wel de staartcilinder genoemd. Het vervangen van de staartcilinder is een precies klusje. Voor een goedwerkend slot is het belangrijk dat de staartcilinder van het nieuwe slot op dezelfde positie zit als de oude cilinder. De ervaren medewerkers van Lockit Slotenmakers klaren deze klus voor u in een mum van tijd.

3 / 5

Oplegslot vervangen verschillende merken

Het vervangen van een oplegslot kan in sommige gevallen ook zelf worden uitgevoerd. Wanneer u een redelijk goede doe-het-zelver bent is de kans groot dat u deze klus zelf tot een succes weet te brengen. Hoe u dit het beste kunt doen, leest u onderstaand met behulp van een stappenplan.

Oplegslot vervangen

Stap 1
Bekijk bovenstaande overzichtstekening als voorbereiding op de werkzaamheden.

Stap 2
Ga na welk soort oplegslot er bij u bevestigd is. Gaat het om een oplegslot met een vaste cilinder? Dan dient het gehele oplegslot te worden vervangen. Is het een oplegslot met een losse cilinder? In dat geval is het mogelijk enkel de losse cilinder van het oplegslot te vervangen. Dit is afhankelijk van uw persoonlijk voorkeur. Verwijder het volledige oplegslot in het geval van een vaste cilinder en ga door naar stap 3 of verwijder de cilinder in het geval van een losse cilinder en ga door naar stap 6.

Stap 3
Monteer het nieuwe oplegslot in de deur. Wanneer het formaat van het nieuwe slot anders is dan het vorige slot, kan het nodig zijn wat hout weg te beitelen.

Stap 4
Controleer na de montage van het nieuwe oplegslot of de schoten van het nieuwe slot netjes in de bestaande sluitkom vallen. Wanneer dit niet het geval is vervangt u ook de sluitkom.

Stap 5
In stap 2 hebt u het losse cilinder verwijdert. Controleer of de nieuwe cilinderplaat past in de uitsparing van de oude plaat. Wanneer dit niet het geval is tekent u de nieuwe cilinderplaat af op de deur en beitelt u zo nodig het overig hout weg.

Stap 6
Steek de nieuwe cilinder in het bestaande boorgat samen met de sierring. Schroef de cilinderplaat tijdelijk aan de binnenkant van de deur vast.

Stap 7
De slotkast schuift u over de uitstekende cilinderlip heen om te bepalen hoeveel de lip ingekort moet worden. Maak kleine kerfjes om het zagen te vergemakkelijken. Verwijder de slotkast weer en zaag de cilinder af met een ijzerzaag.

Stap 8
Bevestig de schroefkast met twee schroeven. Controleer of het slot goed werkt en schroef vervolgens de slotkast vast aan de voordeur.

Opletslot Lips vervangen

Het vervangen van een oplegslot van het merk Lips behoort tot de veelvoorkomende werkzaamheden van de professionals van Lockit Slotenmakers. Wij kunnen de montage voor u verzorgen inclusief of exclusief een nieuw Oplegslot van Lips.

Doornmaat: 50 mm vast type 1753 met vaste buitencilinder voor ca. 40mm dikke deuren.
Of verstelbare doornmaat 48-62 mm. Met losse buitencilinder type 1754VS (zie keuze: doornmaat).

 • Links en rechts verschillend;
 • Voor binnendraaiende deuren;
 • Kleur: donker bruin met vernikkelde cilinders en rozet;
 • Vaste buitencilinder voor deuren +/- 40mm.(makkelijk monteren);
 • 3 sleutels;
 • Met sluitkast, veiligheidsrozet en montage materiaal.

Opletslot Cisa vervangen

Het vervangen van een oplegslot van het merk Cisa behoort tot de veelvoorkomende werkzaamheden van de professionals van Lockit Slotenmakers. Wij kunnen de montage voor u verzorgen inclusief of exclusief een nieuw Oplegslot van Cisa.

Doornmaat 50 mm of 60 mm. Het bekende en meest gebruikte Cisa oplegslot.

 • Links en rechts verschillend;
 • Alleen geschikt voor binnendraaiende deuren;
 • Vaste buitencilinder Ø 25 mm voor deurdikte +/- 40 mm (simpel te monteren) of;
 • Losse buitencilinder Ø 30 mm voor dikkere deuren van 30 – 80 mm (maak uw keuze bij artikel);
 • 3 sleutels;
 • Sluitkast;
 • Montageschroeven;
 • Rozet;
 • Geen keurmerk;
 • Verschillend sluitend.

Oplegslot Yale vervangen

Het vervangen van een oplegslot van het merk Yale behoort tot de veelvoorkomende werkzaamheden van de professionals van Lockit Slotenmakers. Wij kunnen de montage voor u verzorgen inclusief of exclusief een nieuw Oplegslot van Yale.

Doornmaat: 50 of 60 mm.

 • Links en rechts verschillend;
 • Voor binnendraaiende deuren;
 • Vaste buitencilinder betekent makkelijk monteren ;
 • Geschikt voor deuren +/- 40mm dik);
 • 3 sleutels;
 • Extra sleutel kopieën direct mee te bestellen;
 • Vaste buitencilinder Ø 31mm;
 • Sluitkast, schroeven en rozet.

4 / 5

Standaard oplegslot

Een oplegslot is een vierkant blok aan de binnenzijde van uw deur. Vaak komen dit soort sloten voor, in wat oudere woningen of oude bedrijfspanden. Vroeger deed men een touwtje aan het trekketje van het oplegslot, waardoor zij vanaf boven aan de trap, de deur konden openen voor visite. Oplegsloten zijn er in 50mm en 60mm, niet gecertificeerd, wel gecertficeerd en zowel links- of rechts draaiend. Als u een standaard oplegslot heeft (elk merk behalve Lips), kunnen wij deze haast altijd vervangen voor 194,-.

Wij kunnen ook de cilinders vervangen van het oplegslot. Zo kunt er voor kiezen om uw oplegslot gelijksluitend te maken met uw cilinders waardoor u met één en dezelfde sleutel, alle sloten kan bedienen.

Oplegslot
Standaard S2
 • TOTAALPRIJS
194,-

Dit is het totale bedrag
inclusief arbeid, een nieuw oplegslot en BTW.


Nieuwe winkel Nesselande:

Nieuwe winkel van Lockit Slotenmakers opent zijn deuren. Wij zijn gevestigd door heel Nederland en eind juni is onze nieuwe winkel te Nesselande geopend.

Kom gezellig langs. Bekijk hieronder de pagina.

5 / 5

Lips SKG** oplegslot

Er is steeds minder keuze in oplegsloten. In het verleden werden door Zeiss Ikon, Lips en Wilka mooie en zware oplegsloten gemaakt. Tegenwoordig zijn er veelal standaard oplegsloten van de merken Yale, Cisa, S2. Alleen Lips heeft nog één ‘zwaar’ oplegslot; de 1743. Helaas is dit type slot de afgelopen jaren aangepast, waardoor het zwakker is geworden. Productiekosten zijn voor het moederbedrijf Assa Abloy klaarblijkelijk belangrijker dan kwaliteit.

U denkt dat u een ouder model Lips oplegslot moet laten vervangen? Omdat u uw sleutels kwijt bent of de cilinders versleten zijn? Het is beter om alleen de cilinders van het oplegslot te laten vervangen. Zo behoudt u de goede kwaliteit van het oude Lips oplegslot. U bent dan ook nog eens voordeliger uit.

Veel slotenmakers willen enkel sloten vervangen. Wij doen ook aanpassingen en voeren verbeteringen uit aan bestaande sloten.

Oplegslot
SKG2 LIPS
 • TOTAALPRIJS
294,-

Dit is het totale bedrag
inclusief arbeid, een nieuw oplegslot en BTW.


Onze services:

Al 30 jaar leidinggevend
Heldere vaste tarieven
Géén verrassingen achteraf
Erkende en professionele monteurs
Levering uit eigen voorraad

Contactformulier

  Mocht u meer of grotere foto's willen versturen,
  stuur dan een mail naar info@lockit.nl
  Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

  Cor Simons | Directeur

  Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
  Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

  Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

  Neem contact met ons op of bekijk onze tarieven

  Bel ons