Kluizen

Kiest u voor een kluis, brandkast, inbraakwerend kast, vrijstaande kast of braak- en brandwerende kast om uw waardevolle goederen in op te bergen? Er zit wel degelijk verschil in. We gaan de verschillen opsommen:

Een kluis kan los staan, maar ook verwerkt zijn in een muur. Er zijn kleine ingemetselde kluizen, maar ook grote kluizen waar je in kunt lopen.

Dit zijn voor inbrekers over het algemeen zware kluizen om open te breken. Let wel: een inbreker die ongestoord zijn gang kan gaan kan elke kluis open krijgen. Wat helpt is op een dusdanige wijze detectie aan te brengen, dat bij de eerste de beste braakpoging een alarm wordt geactiveerd. Als dit goed werkt, kunt u er zeker van zijn dat uw waardevolle goederen veilig zijn.

1 / 4

Brandwerende kluis

Een safe, brandkast of kluis is bedoeld om belangrijke papieren, cash geld, computer back-ups en andere waardevolle goederen veilig te bewaren in het geval van brand en diefstal.  Met een safe of kluis kan schade aan- en het wegnemen van goederen worden voorkomen.

Vaak wordt een brandkast voor de veiligheid extra zwaar gemaakt of ingemetseld, om zo te voorkomen dat dieven deze gemakkelijk mee kunnen nemen. Om te zorgen dat een brandkast niet gemakkelijk kan worden geopend, wordt gebruik gemaakt van diverse sloten. We onderscheiden hierbij sleutelsloten, tijdsloten of cijfersloten. Combinaties van deze sloten komen ook geregeld voor.

Essentieel is dat de kluis of brandkast zó is verankerd of vastgezet, dat het (vrijwel) onmogelijk is deze te openen en mee te nemen. Tevens moet een kluis bescherming bieden tegen hoge temperaturen van buitenaf. De temperatuur in de kluis moet zodanig laag blijven dat belangrijke documenten, cd’s en cash geld hitte van buitenaf goed kunnen doorstaan.

Brandkasten en kluizen zijn er in verschillende groottes. Er zijn zelfs kluizen die ingebouwd zijn en een hele ruimte beslaan. Banken hebben vaak een dergelijke kluisruimte die zo groot is, dat er zelfs in kan worden rondgelopen. In deze ruimte bevinden zich aparte, afsluitbare safes die door klanten worden gehuurd om waardevolle spullen veilig achter slot en grendel te bewaren. De toegang tot de kluisruimte is in de meeste gevallen voorzien van een verzwaarde metalen deur.

Nieuwe winkel Nesselande:

Nieuwe winkel van Lockit Slotenmakers opent zijn deuren. Wij zijn gevestigd door heel Nederland en eind juni is onze nieuwe winkel te Nesselande geopend.

Kom gezellig langs. Bekijk hieronder de pagina.

2 / 4

Beveiliging van kluizen en brandkasten

Er zijn verschillende methodes om een kluis of brandkast goed te beveiligen.

Een elektronisch slot zorgt er voor dat de kluis of brandkast alleen met meerdere codes kan worden geopend. Vaak zijn deze codes gekoppeld aan een bepaalde tijd. Na het invoeren van de code dient men bijvoorbeeld een half uur te wachten. Deze vertraging wordt op veel kluizen toegepast. Ook zijn er brandkasten en kluizen die alleen op een specifiek dagdeel kunnen worden geopend. Na sluitingstijd van een winkel bijvoorbeeld.

In kluizen is vaak een alarmsysteem aangebracht  in combinatie met een trildetector. Als er beweging in de kluis wordt waargenomen gaat er automatisch een melding naar de alarmcentrale.

De binnenzijde van een kluis is zeer robuust en verstevigd met roestvrij staal en mangaanplaten. Hiermee wordt voorkomen dat een snijbrander of boor een opening maakt. De buitenkant van een brandkast is vaak verzwaard met een zeer sterke betonsoort. Het verwijderen van de scharnieren betekent niet dat de deur kan worden geopend. Bij het dichtdraaien van de kluis zorgen stevige pennen er voor dat de deur compleet vast komt te zitten.

Inbrekers die met een boor, thermische lans of snijbrander een kluis proberen te openen, stuiten vaak op een ingebouwd glasplaatje. Als deze breekt schiet een touwtje los en een beveiligingspen omhoog, die de kluis barricadeert. Openen is hierna onmogelijk.

Onze services:

Al 30 jaar leidinggevend
Heldere vaste tarieven
Géén verrassingen achteraf
Erkende en professionele monteurs
Levering uit eigen voorraad

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

3 / 4

Verschillende kluizen

Vrijstaande kluizen

Vrijstaande kluizen moeten  goed vastgezet worden aan de muur en aan de vloer. 

Brandkast

Brandkasten beschermen voornamelijk tegen de hitte van brand en zijn uitermate geschikt voor het opslaan van documenten en papieren. Qua inbraakwering stellen deze kasten over het algemeen weinig voor en een inbreker heeft hem veelal in een kort tijdsbestek open.

Inbraakwerende kasten

Waar op te letten bij het aanschaffen van een brand- of inbraakwerende kast:

De combinatie van brand- en inbraakwerende kasten is veelal de beste keuze. Het belangrijkste is de waarde-inhoud van de kast. Let hierbij op het  onderstaande:

 • Het volume inhoud van de kast. Belangrijk is om alles wat u in de brand /inbraakwerende kast wilt opbergen te stapelen,  zodat u de benodigde inhoud op kunt meten. Neem altijd 20% meer aan inhoud. U heeft zo meer ruimte heeft voor waardevolle objecten die u in de loop der jaren verzamelt.
 • Waardeberging. Deze bepaalt de waarde die u in de kast mag opbergen. Dit heeft voornamelijk te maken met de verzekering. Voorbeeld: als u voor €100.000 aan waarde opbergt in een kast die een waardeberging heeft van €10.000 , dan zal de verzekering de waarde van €100.000 niet vergoeden.

Mijn ervaring: waar ik een kast met een berging van €10.000 in een paar uur open kan maken daar heb ik voor een kast met een berging van €100.000 een paar dagen nodig.

Staar u nooit blind op waardeberging. Als u erfstukken heeft waar u aan gehecht bent, dan zal een  schadevergoeding van de verzekering u een bepaalde waarde vergoeden, maar uw erfstukken zijn weg.

Bij het plaatsen van een brand /inbraakwerende inbouwkast moet deze goed ingemetseld worden. Veel zwaarder dan het standaard metselwerk.  Als een kast ingestort wordt met beton, dan moet wel bewapening worden  aangebracht. U kunt de bewapening verzwaren met stalen kogels of straatklinkers. De ontmanteling dient een dikte te hebben van minimaal 50 cm.

Zorg bij het plaatsen van een vrijstaande brand en inbraakwerende kast dat deze goed verankerd is. Als de kast aan de onder- en achterzijde kan worden bevestigd dan heeft dit de voorkeur. gebruik goede pluggen, chemische ankers of keilbouten. Het is belangrijk dat de muur of vloer stevig is. Hoe zwaar een kast ook is, hij kan altijd worden meegenomen.

4 / 4

Verschillende sloten

Klavierslot

U kunt kiezen voor een klavierslot. Bedenk dan wel dat u altijd met een grote sleutel zit opgescheept. De kans bestaat dat de inbreker uw woning of bedrijfspand doorzoekt op zoek naar de sleutel.

Mechanisch codeslot

Mechanisch codeslot met een draaischijf. Dit is mits voorzien van een goed slot een veilige keuze.  De meeste mensen vinden het ondingen en weten vaak na een paar dagen niet meer hoe het werkt. Was het nu 4x links 3x rechts 2x links en 1x rechts ? Of was het 5x rechts?

Digitaal codeslot

Ook hier zijn hele goede en veilige variaties in. Over het algemeen worden deze sloten als prettig  ervaren.

Digitale sloten zijn er ook met tijdsvertraging en deze worden vaak toegepast in winkels om overvallers te ontmoedigen. Combinaties van bovenstaande sloten zijn ook mogelijk en bij hogere waardebergingen zijn combinaties veelal verplicht.

Tot slot. Het aanschaffen van een inbraakwerende kast vraagt wel goed advies om tot een verstandige keuze te komen.

Contactformulier

  Mocht u meer of grotere foto's willen versturen,
  stuur dan een mail naar info@lockit.nl
  Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

  Cor Simons | Directeur

  Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
  Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

  Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

  Neem contact met ons op of bekijk onze tarieven

  Bel ons