Hoe herkent u een betrouwbare slotenmaker? Met deze 8 tips gaat dat u lukken!​

Slotenmaker Rotterdam hoofdkantoor

Regelmatig worden wij gebeld door mensen die een negatieve ervaring hebben gehad met een slotenmaker. Soms is er voor het vervangen van een cilinderslot een absurd hoge prijs gevraagd, maar helaas horen we ook vaak dat er flinke schade is aangericht aan de deur en het slot. Deze mensen zijn vaak ten einde raad en bellen ons of we dit voor hen op kunnen lossen. Natuurlijk lossen we dit graag netjes en vakkundig op én natuurlijk tegen een normaal tarief, maar liever komen we helemaal niet voor dit soort situaties te staan. Dit soort praktijken bezorgen de slotenmakers branche een slechte naam en dit vinden wij natuurlijk erg jammer! Daarom helpen we u graag een betrouwbare slotenmaker te herkennen, met deze 8 tips gaat dat zeker lukken!

Tip 1: Lees reviews

Een bedrijf dat vakkundig en betrouwbaar is, moet voornamelijk goede beoordelingen op Google hebben staan. Neem dus altijd even de tijd om hier naar te kijken en om er een aantal te lezen.

Tip 2: Controleer het adres op de website

Kijk voordat u de slotenmaker belt even naar het adres op de website. Staat er geen adres op de website? Sla deze slotenmaker dan beter over. Een betrouwbare slotenmaker heeft altijd contactgegevens op zijn website staan. Staan er wel contactgegevens? Dan kunt u ook nog altijd even op Google Maps kijken of het adres betrouwbaar uitziet.

Tip 3: Controleer het KvK nummer

Door het Kamer van Koophandel nummer te controleren weet u of het betreffende bedrijf echt bestaat en dus ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel. Elk serieus bedrijf heeft het Kvk-nummer op zijn website staan.

Tip 4: Spreek van tevoren een prijs af

Als u een slotenmaker belt, vraag dan van te voren wat het vervangen van een cilinderslot of het bijmaken van een autosleutel u gaat kosten. Als de slotenmaker u dit niet kan vertellen, bel dan naar een andere slotenmaker. Standaard klussen worden altijd volgens vaste tarieven berekend, een eerlijke slotenmaker kan u altijd van tevoren een tarief opgeven.

De Slotenmaker Rotterdam Centrum

Tip 5: Laat u niet in de maling nemen door betaalde Google advertenties

Niet altijd is de bovenste Google vondst ook de beste. Er is een mogelijkheid dat het om een advertentie gaat. Dit is dan een bedrijf dat veel geld aan Google heeft betaald om bovenaan te komen. Controleer daarom altijd even het adres van het bedrijf dat bovenaan staat. Controleer even of dit bedrijf ook daadwerkelijk bij u in de buurt gevestigd is en of het adres er betrouwbaar uitziet als u het opzoekt op Google Maps.

Tip 6: Trap niet in “erkende keurmerken”

Sommige website hangen van de ene mooie tekst tot het volgende “erkende keurmerk” aan elkaar. Trap hier niet in, er bestaat namelijk helemaal niet zoiets als een Erkend Slotenmakers Keurmerk. Wat wel bestaat is het NSSG.  Het NSSG staat voor Nederlands Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde. Slotenmaker Rotterdam is hier natuurlijk ook een lid van. Het NSSG accepteert geen malafide slotenmakers. Zo weet u dat u met een betrouwbare slotenmaker te maken heeft.

Lockit-Slotenmaker-Rotterdam-boort-cilinder-uit

Tip 7: Kijk naar de auto en het gereedschap

Arriveert de slotenmaker bij u in een personenauto of bus zonder reclame? Draagt hij geen werkkleding en heeft hij slecht gereedschap bij zich? Grote kans dat u te maken heeft met een malafide slotenmaker. Onze werknemers dragen werkkleding, rijden in een bus met duidelijke reclame en hebben kwalitatief goed gereedschap bij zich.

Tip 8. Wij staan nooit onaangekondigd voor de deur

Woont u in een huurwoning en staat er onaangekondigd een slotenmaker voor uw deur die naar binnen wil met een mooi verhaal. Laat deze slotenmaker niet binnen en bel uw verhuurder. Als er bepaalde zaken in uw woning gerepareerd of gecontroleerd moeten worden, moet dit altijd vooraf met u gecommuniceerd worden. Grote kans dat u dus te maken heeft met een oplichter.

Sloten vervangen?

Wilt u uw sloten vervangen? Staat u buiten en kunt u er niet meer in? Er is altijd wel een van onze monteurs bij u in de buurt. Zeker in de regio Rotterdam, Utrecht en Zoetermeer maar ook in andere plaatsen in Zuid-Holand. Bel ons en hij komt eraan. Hij zal vakkundig te werk gaan en uw probleem zo goed mogelijk oplossen. Van malafide praktijken is bij ons geen sprake!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Bel ons