Waarom is kerntrekbeveiliging nodig?

Kerntrekbeveiliging is vandaag de dag, een van de belangrijkste, belangrijkste en goedkoopste manieren om de kans op een inbraak bij uw huis, appartement of bedrijfspand te verkleinen. U behoudt uw eigen sleutels en u kunt een object al voorzien van anti-kerntrekbeslag voor € 184,-.

U beveiligt zichzelf met anti-kerntrekbeslag voor de zogenoemde “Bulgaarse methode” van inbreken. Deze manier van inbreken wordt helaas al een hele tijd door inbrekers toegepast. Deze inbraakmethode is niet alleen heel snel (binnen 30 seconden zijn ze bij u binnen) maar ook nog eens geluidloos.

1 / 8

Hoe werkt kerntrekken en hoe beveiligt u zichzelf?

Om het kerntrekken op uw cilinder toe te passen, heeft de inbreker alleen een geharde schroef, een accutol en een klauwhamer nodig. De meer ervaren inbrekers, gebruiken een speciale kerntrekker. Deze kerntrekker schuiven ze over de schroef heen, waarna de inbreker uw cilinder binnen enkele seconden afbreekt of de cilinder uit de kern trekt. In beide gevallen is uw slot daarna kapot en kan de inbreker uw slot openen en toegang krijgen tot al uw waardevolle bezittingen. Met behulp van een schroevendraaier kan de inbreker nu uw slot bedienen.

Kerntrekbeveiliging is vandaag de dag geen luxe meer. Sterker nog, een kerntrekbeveiliging cilinder is als eis verplicht bij nieuwbouwwoningen volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen. Sterker nog, het is zelfs sinds april 2014 ook verplicht voor bestaande bouw. Onlangs werd deze eis voor inbraakwerendheid ook gepubliceerd in de Staatscourant. 

Door kerntrekbeveiliging beslag te laten plaatsen, zorgt u ervoor dat u woning beveiligd is voor een niet te hoog bedrag. Na het plaatsen van deze kerntrekbeveiliging is uw cilinder  beschermd tegen het forceren, afbreken en uitrekken.

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging (SKG3 keurmerk) kan tot maximaal 1500 kg aan kracht weerstaan. Een knappe inbreker dus die door deze kerntrekbeveiligde cilindersloten heen komt.

Daarnaast kunt u ook kiezen voor een cilinder met kerntrekbeveiliging. In aanschaf zijn deze cilindersloten echter iets duurder. Het andere grote voordeel van kerntrekbeslag als kerntrekbeveiliging ten opzichte van een cilinder, is dat een inbreker aan het beslag gelijk kan zien waar hij of zij aan toe is. Waar het bij een cilinderslot best zo kan zijn dat de inbreker het wel eerst probeert, is die kans bij kerntrekbeslag een stuk kleiner. Zo komt de inbreker bij een cilinderslot ook niet binnen met kerntrekken maar zit u wel met een defecte cilinder waardoor u niet naar binnen of buiten kan.

2 / 8

Inbraakmethode kerntrekken

Een veel voorkomende inbraakmethode tegenwoordig is het zogenoemde kerntrekken. De inbreker schroeft een boor ver genoeg in de cilinder en trekt deze met behulp van gereedschap vervolgens samen met de cilinder uit het slot. Nu is het een kwestie van het slot omdraaien en de inbreker is uw pand binnen. Lockit Slotenmakers zorgt ervoor dat uw woning of bedrijfspand optimaal beveiligd is tegen kerntrekken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

3 / 8

Verschillende soorten kerntrekbeveiliging

Om uw woning of bedrijfspand optimaal te beveiligen raden we u aan om het pand te voorzien van een kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is de meest voorkomende vorm van inbreken en is in veel gevallen makkelijk toe te passen omdat veel sloten in Nederland verouderd zijn. Deze verouderde sloten maken het risico op inbraak groter. Verwissel uw cilinder of deurbeslag incl. cilinder minimaal iedere vijf jaar voor een optimale beveiliging van uw pand!

Cilinder met kerntrekbeveiliging

Onze professionals verwijderen eerst uw oude cilinder en vervangen deze voor een anti kerntrek cilinder. Deze cilinders zijn voorzien van het keurmerk SKG 3 sterren en het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Zo bent u verzekerd van het feit dat de sloten zijn goedgekeurd volgens de richtlijnen van deze keurmerken.

Deurbeslag met kerntrekbeveiliging

Onze professionals vervangen uw oude deurbeslag voor een nieuw anti kerntrekbeslag. Het is mogelijk om de bestaande cilinder te behouden en zo uw huidige sleutels te blijven gebruiken. Kiest u liever voor optimale beveiliging? Dan is het mogelijk om ook de cilinder te laten vervangen door onze medewerkers.

Onze services:

 Al 30 jaar leidinggevend
 Heldere vaste tarieven
 Géén verrassingen achteraf
 Erkende en professionele monteurs
 Levering uit eigen voorraad

4 / 8

Wat kost kerntrekbeveiliging?

Wij leveren en plaatsen beslag met kerntrekbeveiliging en het 3 sterren SKG keurmerk al voor 184,- euro. U kunt natuurlijk ook kiezen voor een cilinderslot met kerntrekbeveiliging (natuurlijk ook met deze zelfde 3 sterren SKG keurmerk), totale kosten zijn dan 154,- euro. Als u kiest voor beide kerntrekbeveiliging opties, bent u in totaal 243,- euro kwijt. Mocht de cilinder langer zijn dan een standaardmaat cilinder (30/30, deur 4 cm dik), komt er 5,- euro per verlenging bij. Dus mocht uw deur 5 cm dik zijn, bent u voor een cilinderslot met kerntrekbeveiliging 164,- euro kwijt. Het merk dat u van ons kunt verwachten is Dieckmann en Pfaffenhain. Met Dieckmann veiligheidsbeslag of een Pfaffenhain SKG 3 sterren cilinder met boorbescherming, is het zelfs voor de meest doorgewinterde inbreker niet mogelijk de kerntrekmethode binnen 5 minuten toe te passen blijkt uit de anti-kerntrek cilinder test. Wij leveren desbetreffende cilinders met kerntrekbeveiliging standaard met 3 dezelfde sleutels. Uiteraard is het ook mogelijk dat u zelf nog meerdere sleutels laat bijmaken (of als u van tevoren aangeeft meerdere sleutels te wensen, regelen wij dat natuurlijk voor u).

Dieckmann SKG3 Veiligheidsbeslag


 • TOTAALPRIJS
184,-

Dit is het totale bedrag
inclusief arbeid, anti-kerntrekbeslag en BTW.


Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

5 / 8

Welke kerntrekbeveiliging heb ik nodig?

Hoewel het kopen van veiligheidsbeslag en kerntrekbeveiliging voor de buitendeur wellicht in eerste instantie makkelijk lijkt, blijkt het in de praktijk toch wat lastiger. Er zijn meerdere zaken waar u rekening mee dient te houden, alvorens u het juiste beslag (of cilinder) kunt monteren of vervangen. Wij raden u dan ook aan om uw beslag te laten vervangen door een erkende slotenmaker. Hieronder hebben wij de belangrijkste zaken voor u op een rijtje gezet indien u zelf anti-inbraak beslag of cilinder met kerntrekbeveiliging op de voordeur wilt monteren.

 • Kies altijd voor een SKG3 goedgekeurd veiligheidsbeslag en cilinder
 • 80% van de inbraken gebeurt door de kerntrekmethode. Kies daarom voor veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging
 • Posities van patentbouten, bevestigingsmateriaal en schilden verschillen per merk. Kies
 • daarom bij voorkeur voor hetzelfde merk veiligheidsbeslag als dat u nu op de deur heeft
  Zorg dat de dikte van de krukstift exact overeenkomt met de maat van het krukgat in uw slot. 
 • Kies voor een juiste PC-maat. In alle andere gevallen dat de PC-maat maar een beetje afwijkt van het slot, dan past het beslag niet. De PC-maat berekent u kortweg door te kijken naar de afstand in millimeters tussen hart krukgat en het hart van de cilinder. De meest gebruikte PC-maten voor gewone insteeksloten zijn 55mm en 72mm. Bij smalsloten wijkt dit af. Daarbij zijn de meest gangbare maten 72mm en 92mm. Daarnaast zijn er, hoewel zeldzaam, een aantal afwijkende maten verkrijgbaar zoals 70, 85 en 110mm.
PC maat

6 / 8

PC maat en doornmaat bij kerntrekbeveiliging

De PC maat is de afstand tussen het hart van het krukgat en het hart van de kern van de profielcilinder. De doornmaat van een slot is de afstand van het hart van het gat van de deurkruk en de voorkant van de voorplaat van het slot. Doorgaans is de PC maat bij kerntrekbeveiliging tussen de 72 en 85 mm. De doornmaat van een slot is verschillend per slot, maar de meest voorkomende zijn:

 • 50 mm;
 • 55 mm;
 • 65 mm;
 • 70 mm;
 • 80 mm.

De PC- en doornmaat zijn zelf te meten met de juiste uitgangspunten. Vind u het lastig om dit zelf te doen? Onze deskundigen verzorgen de meting graag voor u!

7 / 8

Hoe ziet kerntrekbeveiliging eruit?

Kerntrekbeveiliging voor uw cilinderslot is gemakkelijk te herkennen aan het rechthoekige blokje met afgeronde randen. Dit blokje zit op het schild of de rozet bij het cilinderslot. Het blokje dat dient als kerntrekbeveiliging, zorgt ervoor dat inbrekers niet gemakkelijk meer bij de cilinder van uw slot kunnen. Deze cilindertrekbeveiliging (ook wel uittrekbeveiliging, UTK, genoemd) zorgt ervoor dat indringers uw cilinder niet meer uit het slot kunnen trekken. Het blokje is smal waardoor er eigenlijk alleen ruimte is om de cilinder met een sleutel te bedienen. Het blokje draait ook mee waardoor de inbreker er met geen mogelijkheid, een schroef kan gebruiken.

Bij een cilinderslot met kerntrekbeveiliging en kerntrekbeslag is het voor indringers onmogelijk om makkelijk, snel en ongemerkt bij de cilinder te komen. U herkent de kerntrekbeveiliging verder aan het bewegende plaatje in de beveiliging waarmee uw slot rond draait in het slot. Echter, omdat het overgrote deel van de cilinder achter een massief anti-kerntrekbeslag is geplaatst kan een inbreker deze niet uittrekken of afbreken. 

kerntrekbeveiliging beslag

8 / 8

Kerntrekbeveiliging monteren

Kerntrekbeveiliging kan in de vorm van deurbeslag of een cilinder worden toegepast. Het monteren van kerntrekbeveiliging is voornamelijk in het geval van deurbeslag een ingewikkeldere klus dan bij normaal deurbeslag. Kerntrekbeslag is veiligheidsbeslag met een hardstalen afdekplaatje voor de cilinderopening. De cilinder wordt afgeschermd en er is alleen een opening voor uw sleutel. Kerntrekbeslag wordt door de deur heen vastgezet met patentbouten en verzinkbussen.
Eerst wordt het binnenschild geplaatst, zodat de markeringen kunnen worden gemaakt en er kan worden voorgeboord voor het buitenschild. Hierna monteren we de deurschilden of rozetten met patentbouten en zetten als laatst de krukstift vast. Wenst u de kerntrekbeveiliging te verwijderen? Schroef het beslag aan de binnenkant dan weer los en demonteer het slot.

Wilt u uw woning of bedrijfspand optimaal beveiligen tegen kerntrekken? De deskundigen van Lockit Slotenmakers voorziet uw pand van kerntrekbeveiliging om uw veiligheid te waarborgen, in een mum van tijd!

Contactformulier

  Mocht u meer of grotere foto's willen versturen,
  stuur dan een mail naar info@lockit.nl
  Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

  Cor Simons | Directeur

  Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
  Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

  Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

  Neem contact met ons op of bekijk onze tarieven

  Bel ons