Meerpuntssluiting / Driepuntssluiting / Driepuntslot

Een meerpuntssluiting is een insteekslot wat over de hele lengte van de deur is ingefreesd, dit insteekslot sluit op 3 punten in het kozijn. Een meerpuntssluiting wordt ook wel een driepuntssluiting, driepuntslot of 3 puntssluiting genoemend. Deze 4 termen benoemen precies hetzelfde slot maar men gebruikt er vaak andere benamingen voor.

3 puntssluitingen worden tegenwoordig veel toegepast in nieuwbouwwoningen, wij plaatsen regelmatig driepuntssluitingen in deuren waar een enkel insteekslot inzit of waar een ouderwets oplegslot op is geschroefd. Wij kunnen de restant schade vaak heel mooi wegwerken. Kunnen wij dit niet, dan geven wij u dit van tevoren aan.

Een meerpuntssluiting staat voor veiligheid en gemak. Met 1 en dezelfde sleutel sluit uw deur op drie punten af. Meerpuntssluitingen worden haast altijd in combinatie met anti-kerntrek beslag en / of een skg3 cilinder geplaatst. Zo bent u optimaal beveiligd maar met het gemak van een enkele cilinder. U heeft dan maar 1 sleutel nodig waarmee u 3 schoten het kozijn in draait.

1 / 8

Wat is een meerpuntssluiting?

Een meerpuntssluiting is een slot wat op 3 punten sluit. De eerste modellen kwamen met blokschoten, deze draaide zwaar en moesten na een jaar of 10 vervangen worden. De hedendaagse meerpuntssluitingen zijn uitgevoerd met haken, draaien soepel en gaan als ze een of twee maal per jaar gesmeerd worden, decennia’s mee.

In het kozijn worden metalen bakken (ook wel sluitkommen genoemd) gemonteerd, die het kozijn moeten verstevigen, tevens zorgen de sluitkommen er voor dat men de schoten / haken niet kan bereiken en deze dus ook niet terug kan slaan.

Mocht er een slot aan vervanging toe zijn dan is een meerpuntssluiting een perfecte vervanging, dit is een slot wat je zonder de juiste ervaring en gereedschap niet zelf moet plaatsen. Onze monteurs hebben de ervaring en de juiste apparatuur om een driepuntssluiting perfect te plaatsen. Kortom een meerpuntssluiting in combinatie met anti-kerntrek beslag is een perfecte beveiliging van een deur.

Nieuwe winkel Nesselande:

Nieuwe winkel van Lockit Slotenmakers opent zijn deuren. Wij zijn gevestigd door heel Nederland en eind juni is ons nieuwe winkel te Nesselande geopend.

Kom gezellig langs. Bekijk hieronder de pagina.

2 / 8

Waarom kiezen voor een driepuntssluiting?

Wij raden het af om een driepuntssluiting zelf te plaatsen. Dit om ergernissen en natuurlijk om schade aan uw deur te voorkomen. Wij hebben al duizenden meerpuntssluitingen geplaatst en weten waar er problemen kunnen ontstaan. Wij hebben speciaal gereedschap waarmee wij (in de hele lengte) de meerpuntssluiting in zijn geheel kunnen infrezen.

Een meerpuntssluiting zorgt voor een veilig gevoel. Als deze op slot zit en is voorzien van anti-kernstrek beslag, is het zeer lastig voor een inbreker en zelfs voor een slotenmaker om toegang te krijgen tot uw woning. Een meerpuntssluiting maakt gebruik van een enkel cilinderslot waardoor u makkelijk met één sleutel uw woning kan betreden maar deze wel optimaal beveiligd is.

Onze services:

Al 30 jaar leidinggevend
Heldere vaste tarieven
Géén verrassingen achteraf
Erkende en professionele monteurs
Levering uit eigen voorraad

3 / 8

Driepuntssluiting met sleutelbediening

Een meerpuntssluiting kan op twee manieren bediend worden. Is uw meerpuntssluiting cilinderbediend, dan opent de deur doormiddel van een sleutel in de cilinder. Desbetreffende driepuntssluitingen, noemen wij ook wel een cilinderbediende meerpuntssluiting. Dit komt omdat u door fysiek de sleutel in het slot te draaien, de dagschoot bedient. Deze manier van openen wordt gebruikt bij de meeste voordeuren.

Driepuntssluiting met krukbediening

Bediend u de buitendeur aan beide kanten met een deurkruk of draaibare knop, dan kunt u in plaats van een cilinderbediende driepuntssluiting, een krukbediende driiepuntssluiting aanschaffen of laten plaatsen. Daarbij reageert het driepuntsslot wanneer u de deurkruk omhoog trekt. Desbetreffende type driepuntssluitingen worden vaak gebruikt op achterdeuren.

Driepuntssluiting met anti-panieksluiting

Deze zelfvergrendelende driepuntssluitingen, vergrendelen uw deur automatisch direct nadat desbetreffendde deuren is dicht gegaan. Een comfortabele en veilige oplossing. De automatische uitworp van de nachtschoot zorgt voor een verzekeringstechnisch erkende sluiting. Tegelijkertijd zorgt de antipaniekfunctie er voor dat de deur altijd in de vluchtrichting via de deurkruk kan worden geopend. Mechanisch openen van buitenaf blijft mogelijk door bediening van de cilinder (en driepuntssluiting) met een sleutel.

Driepuntssluiting voor senioren

Een driepuntssluiting voor senioren in combinatie met seniorenbeslag, is een goede oplossing voor senioren. Bij seniorenbeslag is de krukbediening aan de onderkant geplaatst waardoor senioren de kruk beter kunnen bedienen. Werkzaamheid van de meerpuntsslot werkt precies hetzelfde als een normale meerpuntssluiting, behalve dat senioren minder kracht hoeven te zetten om de desbetreffende deur te kunnen openen.

Elektrische driepuntssluiting

Elektrische driepuntssluitingen vergrendelen zichzelf altijd op het moment dat u de deur sluit, ook als er een elektrische storing is. Een groot voordeel van automatische driepuntssluitingen is dat het slot altijd op driepunten sluit, en u zo nooit kunt vergeten om een deur te vergrendelen.

Ondanks dat de deur op drie punten gesloten is, zijn er geen sleutels benodigd om de deur vanaf de binnenkant te openen. De deur kan ook bijvoorbeeld bij algemene toegangsdeuren, vanaf boven via de intercom geopend worden. Natuurijk zijn er ook mogelijkheden om de deur vanaf buiten te openen. Bijvoorbeel met een tag, button of telefoon.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

4 / 8

Merken driepuntsloten

Driepuntssloten zijn er in vele merken en maten. Dit maakt het soms lastig voor ons om te bepalen wat voor driepuntsslot er in uw deur gemonteerd is. Als u gebruik maakt van onze offerteformulier is het altijd handig (als u de mogelijkheid heeft) om foto’s toe te voegen van het merk en type driepuntsslot. Zo kunnen wij u een exacte prijs en levertijd noemen.
Een meerpuntssluiting laten plaatsen kost € 495,- (dit is inclusief anti-kerntrekbeslag en een SKG3 cilinder. Geen verrassingen!).

Veel driepuntssloten leveren wij uit voorraad. Zo hebben wij vaak een goedkopere alternatief voor BUVA, NEMEF, FUHR, en GU meer driepuntssloten. Heeft u een driepuntsslot van Laperche? Dan is ons advies om uw deur om te bouwen zodat wij er een “normale” driepuntsslot in kunnen plaatsen. De kosten hiervoor liggen rond de € 840,-.

KFV

KFV-Logo

KFV is een echte Duitse sloten fabrikant (oorspronkelijk Nemef). De Nemef driepuntssluitingis voorzien van SKG*** en biedt uw drie maal zoveel veiligheid in één handomdraai. Dit cilinderbediende slot is dus extra veilig, voldoet aan alle kwaliteitsnormen en is voor toepassing in voordeuren. Met een Nemef driepuntssluiting houd inbrekers buiten de deur!

HMB

HMB-Logo

Wij leveren het liefst een HMB meerpuntssluiting omdat wij hier al 25 jaar goede ervaringen mee hebben, HMB meerpuntssluitingen staan bekend als een van de meest innovatieve meerpuntsloten voor de Nederlandse markt. Wij bieden cilinderbediende-, krukbediende-, anti-paniek meerpuntsluitingen aan van HMB. Wij leveren HMB meerpuntssluitingen uit voorraad.

5 / 8

3 puntssluiting laten plaatsen

Het plaatsen van een meerpuntssluiting duurt ongeveer een uur of 4. Wij gaan nauwkeurig te werk met professioneel gereedschap. Zo halen wij uw deur uit het kozijn en zetten deze op een bok. De erkende monteur meet eerst de freesmal af. Hierna brengt onze onze monteur de freesmal aan en stelt hij de slotkast frees af. Onze monteur freest hierna de gaten in de deur voor de cilinder, de krukgaten en de voorplaat. Het slot is nu perfect en vakkundig ingefreesd. Rest het infresen van de sluitkommen in het kozijn. Zie hieronder een fotoreportage van dit proces.

Een 3 puntssluiting laten plaatsen kost € 495,- in totaal. Dit is inclusief een skg3 cilinder en anti-kerntrekbeslag (skg3).

Wij raden het ten zeerste af, om zelf een 3 puntssluiting te plaatsen. Het plaatsen van dit slot is behoorlijk gecompliceerd. U heeft niet alleen speciaal gereedschap nodig, maar ook specialistische kennis nodig. Met het frezen moet u er namelijk voor zorgen dat het slot precies in de sleuven van de deur past. Het is alleen eenvoudig om een driepuntsslot te vervangen als het nieuwe slot exact dezelfde afmetingen heeft als het oude slot, maar dat is meestal niet het geval. Schakel een erkende slotenmaker in die het werk voor u doet. Dit scheelt u veelal ellende en hoofdpijn.

Meerpuntssluiting

Ons erkende monteur is hier bezig met het afmeten van de freesmal. Hierna brengt hij de freesmal aan en stelt hij de slotkast frees af.

Meerpuntssluiting

Onze monteur freest nu de gaten in de deur voor de cilinder, de krukgaten en de voorplaat.

Meerpuntssluiting

Het slot is nu perfect en vakkundig ingefreesd. Rest het infresen van de sluitkommen in het kozijn.
Werkzaamheden zijn nu afgerond, weer een deur beveiligd door Aanpak & Lockit Slotenmakers.

Onze services:

Al 30 jaar leidinggevend
Heldere vaste tarieven
Géén verrassingen achteraf
Erkende en professionele monteurs
Levering uit eigen voorraad

6 / 8

Driepuntssluiting defect?

Is uw driepuntssluiting defect? Dan vervangen wij deze voor een nieuwe. Wij komen langs om uw meerpuntssluiting op te meten, waarna wij deze vervangen voor een driepuntssluiting met identieke maten.

Als u de deur nog kunt openen, is er een vrij eenvoudige manier om te bepalen of het u cilinder of meerpuntssluiting betreft, die kuren geeft. Als de cilinder doordraait aan 1 zijde is waarschijnlijk uw cilinder versleten en dient deze vervangen te worden. Draait uw cilinder aan beide kanten door, kan het zowel de cilinder als driepuntssluiting zijn die kuren geeft.

Is uw meerpuntssluiting defect? Dan zijn vaak de tandwielen versleten en / of het binnenwerk defect. Wij plannen het vervangen van uw slot graag zo vroeg mogelijk in de ochtend in, zodat wij uw meerpuntssluiting s’ochtends kunnen opmeten en u dezelfde dag nog kunnen voorzien van een hele nieuwe meerpuntssluiting. Wij hebben vaak meerdere maten nodig en laten deze het liefst opmeten door onze erkende monteur.

Om uw meerpuntssluitingen te kunnen vervangen hebben wij nodig:

– Verscheidene maten (lengte, breedte en dikte van de voorplaat)
– Draairichting
– Kruk- of cilinderbediend
– Doornmaat
– Haakschoten, penschoten of anders
– Afstand van dagschoot tot afzonderlijke schoten

Deur gaat niet meer open

Wij openen uw deur schadevrij. Het kan zowel aan de cilinder als aan de driepuntssluiting liggen. Dit weten wij eigenlijk pas als wij op de locatie aankomen. Als wij de deur hebben geopend en het blijkt de meerpuntssluiting te zijn die defect is, gaan wij zo snel mogelijk op zoek naar een identieke meerpuntssluiting (dit om kosten te drukken) en proberen wij deze dezelfde dag nog terug te plaatsen. Mocht dit niet lukken, dan zorgen wij er natuurlijk wel voor dat uw deur weer afsluitbaar is.

Driepuntssluiting vervangen

Wij plannen een dergelijke klus het liefst zo vroeg mogelijk in. Dit om op te meten wat voor driepuntssluiting het betreft en wij u zo spoedig mogelijk kunnen voorzien van een nieuwe driepuntsslot. Wij kunnen natuurlijk ook een driepuntsslot vervangen als deze niet meer voldoet aan de veiligheidsnormen van deze tijd. Wij vervangen uw slot dan voor een moderne skg3 meerpuntssluiting.

Meerpuntssluiting repareren

Wij kunnen meerpuntssluitingen ook repareren met een zogenoemde reparatieset. Met deze reparatieset vervangen wij het originele slotkast voor een splinternieuwe slotkast. Omdat vaak de tandwielen zijn versleten in een verouderde slotkast, is dit een perfecte en betaalbare manier om uw driepuntssluiting te repareren. Totale kosten bedragen tussen de € 415,- en € 495,- voor een soortgelijke reparatie. Het ligt aan de type meerpuntsslot op wat voor bedrag u in totaal uitkomt.

Soms is niet een hele driepuntsslot defect maar alleen de bovenste of onderste schoot (haak of blok). U kunt er voor kiezen om ons alleen de desbetreffende haak of schoot uit te laten schakelen. Dit kost € 125,-.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

7 / 8

3 puntssluiting kopen

U kunt natuurlijk zelf ook een 3 puntssluiting aanschaffen. Let dan wel op dat u een 3 puntssluiting aanschaft, met precies dezelfde maten als uw huidige 3 puntssluiting. 1-op-1 is het mogelijk om zelf een 3 puntssluiting te vervangen. Als deze maten maar enigzijds niet overeenkomen, moet u de deur op maat frezen. Dit is voor een leek niet te doen. Dit is niet om uw bang te maken maar helaas hebben wij in het verleden meerdere horror verhalen gehoord.

8 / 8

Kosten meerpuntssluiting plaatsen, vervangen of repareren

Wij maken alleen gebruik van erkende en intern opgeleide monteurs en professioneel gereedschap. Wij zorgen ervoor dat achteraf alles netjes is opgeruimd en dat uw deur sluit zonder enige wrijving. Zo blijft de driepuntssluiting jaren werkzaam en bent u jaren beveiligd.

Meerpuntssluiting plaatsen

 • TOTAALPRIJS
€495,-

Dit is het totale bedrag
inclusief een nieuwe cilinder, arbeid, anti-kerntrekbeslag en BTW.


Meerpuntssluiting repareren

 • TOTAALPRIJS
Prijsopgave

Altijd een prijsopgave vooraf via een offerte aanvraag of via de telefoon.


Meerpuntssluiting vervangen

 • TOTAALPRIJS
€415,-

Altijd een prijsopgave vooraf via een offerte aanvraag of via de telefoon.


Soorten deuren en een driepuntsslot

1 / 4

Houten deur

Elke houten deur (mits  het kozijn en deur sterk genoeg zijn) kunnen wij voorzien van een meerpuntssluiting. Dit vaak omdat een houten deur gebruik maakt van standaard maten. In hele excentrieke gevallen zijn wij genoodzaakt om een exotische meerpuntssluiting te gebruiken maar in veel gevallen voldoet een standaard skg3 meerpuntssluiting. Natuurlijk geplaatst met kerntrekbeveiliging en een goede skg3 cilinder. Een meerpuntssluiting blijft een zeer veilige manier om uw deur af te sluiten, ook in een houten deur. Wij werken met freesmallen voor het mooiste resultaat en een perfecte sluiting.

/ 4

Aluminium deur

Wij plaatsen en vervangen bijna elke driepuntssluiting in aluminium deuren. Deze driepuntsluiting wordt geplaatst met haakschoten en sluitplaten. Wij vervangen ook uw oude driepuntsluiting met rolnokken, voor een driepuntsluiting met haken.

Wij hebben meerdere types driepuntssluitingen op voorraad, zodat wij u altijd kunnen voorzien van een nieuwe driepuntssluiting (in sommige gevallen is het toch nodig om een driepuntssluiting te bestellen).

Wij plaatsen al onze driepuntssluitingen met skg3 gekeurd beslag, sluitplaten en cilinder. Wij werken met speciaal voor aluminium deuren gemaakte freesmallen voor het mooiste resultaat en een perfecte sluiting.

/ 4

Tuin deur

Dubbele (tuin) deuren zijn ook vaak doelwit van een inbraak. Voor deze deuren zijn meerpuntsluitingen ook zeer doeltreffend, echter moet bij deze combinatie van deuren niet alleen de actieve deur maar ook de vaste passieve deur goed beveiligd worden.

/ 4

Kunststof deur

Wij plaatsen en vervangen bijna elke driepuntssluiting in kunststof deuren. Deze driepuntsluiting wordt geplaatst met haakschoten en sluitplaten. Wij vervangen ook uw oude driepuntsluiting met rolnokken, voor een driepuntsluiting met haken.

Wij hebben meerdere types driepuntssluitingen op voorraad, zodat wij u altijd kunnen voorzien van een nieuwe driepuntssluiting (in sommige gevallen is het toch nodig om een driepuntssluiting te bestellen).

Wij plaatsen al onze driepuntssluitingen met skg3 gekeurd beslag, sluitplaten en cilinder. Wij werken met speciaal voor kunststof deuren gemaakte freesmallen voor het mooiste resultaat en een perfecte sluiting.

Contactformulier

  Mocht u meer of grotere foto's willen versturen,
  stuur dan een mail naar info@lockit.nl
  Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

  Cor Simons | Directeur

  Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
  Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

  Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

  Neem contact met ons op of bekijk onze tarieven

  Bel ons