Signalen dat u opgelicht wordt door een slotenmaker

Ons slotenmaker team voor bedrijfswagen

De laatste tijd zijn er veel oplichters werkzaam in de slotenmakersbranche. Wij zien maar al te vaak dat klanten worden opgezadeld met extreme rekeningen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Let op de volgende signalen:

Geen duidelijke prijs aan de telefoon

Vraag tijdens het eerste telefoongesprek altijd om een duidelijke prijs. Als men hier omslachtig over doet of de vraag ontwijkt, dan is de kans groot dat u een oplichter aan de telefoon heeft.

Onduidelijke tarieven op de website

Let op verschillen in de genoemde tarieven op de website. Worden er überhaupt geen prijzen genoemd? Dan is de kans groot dat, op het moment dat de slotenmaker bij u aan de deur staat, u voor onverwachte verassingen komt te staan.

Werkzaamheden zonder offerte

Een bekende tactiek van malafide bedrijven is om bij aankomst direct aan de slag te gaan en nadat het werk is gedaan een prijs te noemen. Zorg altijd dat u vooraf een zeer duidelijke prijs hebt gekregen voor de werkzaamheden, voordat er gestart wordt met de werkzaamheden.

U dient iets te ondertekenen

Sommige oplichters laten vóór de werkzaamheden de klant een formulier ondertekenen waarin staat dat men akkoord gaat met de kosten. Ons advies: nooit op ingaan en de monteur wegsturen.

nieuwe hoofdkantoor slotenmaker

Rekenen van extra kosten

Voorrijkosten, noodtoeslag, materiaalkosten. Door deze kosten kan de rekening 100% hoger uitvallen dan vooraf afgesproken. Vraag naar deze kosten voordat er gestart wordt met de werkzaamheden. Vooral bij voorrijkosten is het belangrijk om hier aan de telefoon al duidelijkheid over te krijgen.

Aandringen op boren of vervangen

Als u bent buitengesloten, wees dan wantrouwig bij slotenmakers die er op aandringen het slot uit te boren of te vervangen om de deur te openen. Een slot uitboren is doorgaans alleen nodig wanneer het gaat om een op slot gedraaide deur of als er een anti inbraakstrip op de deur zit.

Slotenmakers met ervaring kunnen een dichtgevallen deur in 99% van de gevallen schadevrij open maken.

Geen werkkleding

Elke zelf respecterende slotenmaker heeft werkkleding met daarop de naam van het bedrijf. Komt de slotenmaker langs met een gereedschapskistje en een casual t-shirt dan is het noodzaak om goed op te letten.

0800-nummer en geen duidelijke bedrijfsnaam

Voor veel bedrijven is een 0800-nummer zeer normaal. Voor slotenmakers ligt dit anders. Er zijn bedrijven actief die enkel de telefoon aannemen om vervolgens de klus door te verkopen aan de hoogste bieder. Let er ook op dat u aan de telefoon duidelijk te horen krijgt om welk bedrijf het gaat.

U kunt bij twijfel het bedrijf ook opzoeken bij de kamer van koophandel.

deur-schadevrij-openen

Advertenties in Google

De eerste vier resultaten in Google zijn bijna altijd advertenties. Voor slotenmakers zijn deze advertenties extreem duur (rond de 20 euro per bezoeker!). Veel oplichters maken gebruik van deze advertenties omdat ze deze hoge reclamekosten kunnen verhalen op hun klanten. Kijk daarom altijd bij de gewone resultaten in Google.

Bent u een keer opgelicht of heeft u een tip om een malafide slotenmaker te herkennen, laat dan een bericht achter. Wij voegen deze dan toe aan dit artikel!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Inhoudsopgave

Gerelateerde berichten

Bel ons