Inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging is maatwerk. Inbraakbeveiliging is niet binnen een normering te vangen, een normering van bijvoorbeeld het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen). Deze gaat uit van een minimale inbraakwering van 3 minuten, dit wordt getest met een vaststaande set gereedschap, zodra een inbreker met zwaarder gereedschap komt of met een methode waar men niet op heeft getest, is de inbreker vaak binnen een minuut binnen. Bij Lockit Slotenmaker gaan onze veiligheid experts verder. Onze specialist komt bij u op locatie en voorziet u van een geheel vrijblijvend beveiligingsadvies.

Inbraakbeveiliging: wij gaan verder!

Wij kijken anders. Net als Borg kijken wij naar de omgeving en de ligging van het te beveiligen gebouw, daarna bepalen we de kans op een inbraak en stellen we vast tegen welk soort inbreker het object beschermd moet worden. De gelegenheid inbreker is snel op andere gedachte gebracht die volgt de weg van de minste weerstand en gaat als het bij de buren makkelijker is bij de buren op visite.

Nog steeds worden veel mensen getroffen door woninginbraken. Met onze hulp komen de inbrekers er niet meer in! Wij geven u geheel vrijblijvend inbraakbeveiliging advies bij u op locatie.

Inhoudsopgave inbraakbeveiliging

Soorten inbraakbeveiliging

Er zijn meerdere vormen van inbraakbeveiliging. De meest gebruikte soorten inbraakbeveiliging zijn: hang-en sluitwerk, verlichting en camerabewaking. Lockit Slotenmaker is gespecialiseerd in het beveiligen van woningen en bedrijfspanden met hang-en sluitwerk. Wij gaan verder dan de concurrent en zorgen dat de inbreker niet meer binnenkomt. 

Buitenverlichting met schemersensors

Een goed verlichte huis, wordt in het algemeen sneller overgeslagen door de inbreker. Dit omdat er meer kans is dat de inbreker wordt gezien. Het plaatsen van een schemersensors in huis kan ddus inbrekers afschrikken. De lichten worden automatisch ingeschakeld bij beweging of als het buiten donker begint te worden. Zo maken schemerschakelaars uw huis minder aantrekkelijk voor inbrekers.

Een lamp met bewegingssensor springt aan wanneer deze beweging detecteert. Zo staat uw verlichting niet de hele avond aan en springt deze alleen aan, wanneer er iemand langs loopt. De buren hebben dus verder ook geen overlast van uw buitenverlichting.

Camerabewaking

Wij zijn geen fans van camerasystemen. Aan de ene kant houden inbrekers er natuurlijk niet van om opgenomen te worden terwijl ze bezig zijn, aan de andere kant zorgen wij er voor dat de inbreker niet binnen komt. Door een camera te plaatsen die gericht is op de voordeur of uw achtertuin, schrikt dat natuurlijk inbrekers wel weer af. Ook kan het geen kwaad om een eventuele camera te plaatsen binnen het huis, gericht op de achterdeur of de voordeur. Veel mensen zijn van mening dat camera’s te duur zijn, dat hangt af van het systeem dat u kiest. Er bestaan zoveel soorten camera’s dat de prijzen verschillen van goed betaalbaar tot uitermate duur. Wij besteden het installeren van camera- of alarmsystemen vrijwel altijd uit. Wij zijn slotenmakers en vinden dit werk meer passen bij installateurs.

Mocht u gebruik gaan maken van camerabewaking buiten de deur, hou er dan rekening mee dat u een sticker moet plaatsen waarop staat dat er camerabewaking aanwezig is, dit in verbandd met privacy rechten.

Hang- en sluitwerk

Wij adviseren u altijd om het beveiligen van uw pand te zoeken in hang- en sluitwerk. Zo kunt u de ramen beveiligen met raamboompjes (raamoplegsloten) en inbraakwerend folie en de deuren met een meerpuntssluiting, SKG-gekeurde cilinder en anti-kerntrekbeslag. Uzelf laten beveiligen tegen de huis-tuin-en-keuken inbreker hoeft helemaal niet duur te zijn.

Voor een inbreker die op zoek gaat naar een buit met een hogere waarde zijn zwaardere inbraakwerende maatregelen nodig. Zwaardere sloten in combinatie met een alarminstallatie bijvoorbeeld. Hiermee wordt de inbreker al gedetecteerd voordat hij binnen is. Ook inbraakvertragend glas of glasverbetering met inbraakwerend folie is mogelijk. Daarnaast kunnen we rookgeneratoren plaatsen die het pand binnen tien seconden vol met rook zetten. De inbreker kan dan niets meer waarnemen.

Alarmsysteem

U kunt natuurlijk ook een alarmsysteem laten plaatsen. Dit vinden wij eigenlijk een beetje onzinnig. Een alarmsysteem is niets anders dan een toeter die afgaat wanneer de inbreker binnen is. Wij zorgen ervoor dat een inbreker niet binnen komt. Het nadeel van een alarmsysteem is ook nog eens dat het een relatief dure investering is. Zo kunt u kiezen voor systemen die een melding naar uw mobiel sturen als er iets verdachts gaande is in huis, dit geeft u de mogelijkheid om op tijd te handelen en eventueel de politie te informeren. Er bestaan natuurlijk ook minder uitgebreide systemen die daarmee ook goedkoper zijn. Wij vinden dat u voor het geld, beter uw object kan laten beveiligen. Zo komt de inbreker niet binnen en zo hoeft er ook geen alarmsysteem geplaatst te worden.

Inbraakbeveiliging deuren en ramen

Hang- en sluitwerk voor de inbraakbeveiliging van deuren en ramen, worden vaak aangegeven met een aantal sterren. Zo is een drie sterren SKG-gekeurde cilinder sterk qua inbraakwering en is een cilinder zonder SKG-keurmerk het zwakst. Hoe hoger het aantal sterren, hoe beter de inbraakwering. De sterren staan gelijk aan het aantal minuten dat een inbreker nodig heeft om uw pand te betreden. Lockit Slotenmaker maakt alleen gebruik van SKG3-gekeurde cilinders, sloten en beslag omdat wij uw veiligheid serieus nemen. In onderstaande tabel vindt u meer informatie over het SKG-keurmerk en de daarbij horende sterren.

Aantal sterren Mate inbraakwerend Eigenschappen
SKG* (één ster)
Basis
- Een product met één ster is volgens SKG niet-zelfstandig inbraakwerend. Dit houd in dat het product altijd gecombineerd moet worden met een gelijkwaardig product of een product met een zwaardere classificatie. - Een SKG* product in combinatie met een gelijkwaardig product is bestand tegen minimaal 3 tot 5.
SKG** (twee sterren)
Gemiddeld
- SKG** producten zijn zelfstandig inbraakwerend. - Eén SKG** product kan een inbreker minimaal 3 minuten tegenhouden.
SKG*** (drie sterren)
Goed
- SKG*** producten zijn zelfstandig inbraakwerend. - Eén SKG*** product kan een inbreker minimaal 5 minuten tegenhouden.

Uw deuren laten beveiligen

Voor het beveiligen van uw deur hebben wij meerdere opties. Denk hierbij aan een meerpuntssluiting, bijzetsloten of pensloten. Wij raden u altijd aan om voor een meerpuntssluiting te kiezen en wij zullen u nooit een penslot adviseren. Als u toch vanwege het budget voor een penslot kiest, kies dan voor twee pensloten. Deze zijn gelijksluitend en u kunt dus met één en dezelfde sleutel beide pensloten bedienen. Pensloten hanteren vaak een twee sterren SKG-keuring.

Bent u op zoek naar een veiliger alternatief voor pensloten? Dan raden wij u twee bijzetsloten aan. Bijzetsloten zijn twee sloten (of één ), die aan de boven- en onderkant worden geplaatst. Bijzetsloten zijn voorzien van een drie sterren anti-kerntrekrozet en een SKG*** cilinder. Hierdoor is uw woning optimaal beveiligd. De bijzetsloten kunnen gelijksluitend worden geplaatst en u kunt dus met één en dezelfde sleutel al uw cilinders bedienen.

Wilt u echt uw deur goed en comfortabel beveiligen? Kies dan voor een meerpuntssluiting. Een meerpuntssluiting sluit op drie plaatsen in uw kozijn af. U heeft bij een meerpuntssluiting maar een enkele cilinder nodig. Een meerpuntssluiting is dus niet alleen veilig maar ook nog eens voorzien van het nodige gebruiksgemak. Wij monteren een meerpuntssluiting met anti-kerntrekbeslag en een SKG*** gekeurde cilinder.

Uw ramen laten beveiligen

Wilt u de ramen laten beveiligen? Wij plaatsen raambomen met het SKG** keurmerk zodat uw ramen goed beveiligd zijn. U kunt ook kiezen voor inbraakvertragend glas of folie. Heeft u een raam dat niet verder open gaat dan een hoek van 45 graden? Kies dan voor een combi-raamuitzetter. Wilt u vrijblijvend preventieadvies voor het laten beveiligen van uw ramen? Ook dan komen wij graag bij u langs op locatie. Wij lopen dan samen met u een rondje en zoeken de zwakke plekken.  

Specialisten in inbraakbeveiliging

De groep beroepsinbrekers die het voorzien hebben op inbraken waar voor miljoenen te stelen is zijn tegen te houden hier komt wel veer meer voor kijken zoals bouwkundige maatregels zoals zwaar inbraakvertragend of kogelwerend glas, inbraakwerende deuren i.c.m. rolluiken, mistgeneratoren en alarmsystemen, kortom als u het wilt komen ze er nooit meer in, onze haren gaan overeind staan als we de slogan horen van “als ze willen dan komen ze er toch wel in”. Onze inbraakbeveiliging advies zorgt ervoor dat ze niet meer binnen komen!

Een goede beveiliging zorgt er voor dat uw eigendom geen bunker of gevangenis wordt. Het begint altijd met het gebruik van het beste materiaal bij het afsluiten van deuren en ramen en dit ook duidelijk zichtbaar aan te brengen. Gelegenheidsdieven (in zo’n 95% van alle gevallen) die dit aan de buitenzijde zien, zijn dan al niet meer geïnteresseerd. Beveiligen kan vaak ook heel elegant worden toegepast. Uiteraard zorgen wij er voor dat u geen cipier wordt met bossen sleutels. Eén sleutel voor de buitenkant, waarmee u alle sloten kunt openen en maximaal één sleutel voor eventuele raam of schuifpui-sloten.

Slotenmaker Cor Simons

De cijfers van Lockit Slotenmaker

Jaar ervaring
0
Tevreden klanten
0
Buitenmonteurs
0
Monteur Gerard aan het werk na inbraakbeveiliging advies

Inbraakbeveiliging tips

Iedereen is al bekend met de tip: Sluit alle ramen en deuren als u van plan bent om weg te gaan. Of zorg ervoor dat u een lichtje aan laat staan om de illusie te wekken dat er iemand thuis is. En natuurlijk zorgt u ervoor dat er geen waardevolle spullen in het zicht liggen maar zelfs ondanks deze tips wordt er nog steeds ingebroken.

Zorg dat de inbreker niet binnenkomt. Dit doet u door uw huis of bedrijfspand beter te beveiligen. Een alarminstallatie of camerasysteem klinkt interessant maar is vaak niet voldoende. Vaak kunt u uw huis al een stuk veiliger maken door de volgende tips te gebruiken:

Verstop uw sleutels niet

Vaak wordt er een reservesleutel onder een bloempot of droogloopmat verstopt. Deze plaatsen zijn vaak algemeen bekend en hier weet de inbreker dus ook van af. Wilt u een reservesleutel onderbrengen? Zorg er dan voor dat u een sleutel bij de buren, of bij een familielid laat liggen.

Gaat u op vakantie?

Gaat u lekker op een wel verdiende vakantie? Hang dit dan niet aan de grote klok. Zet dit bijvoorbeeld niet op sociale media zoals Facebook want de inbrekers lezen met u bezoekers mee. U kunt vragen of de buren of familieleden uw lichten af en toe aanzetten of de gordijnen soms open en dicht te doen. Zo lijkt het of u gewoon in huis aanwezig bent.

Gebruik uw sloten

U kunt uw deur of raam nog zo goed beveiligen maar als u geen gebruik gemaakt van uw sloten en al heeft u een meerpuntssluiting met anti-kerntrekbeslag op uw deur, als u de sloten niet gebruikt, zijn de sloten totaal nutteloos. Draai uw sloten dus altijd op slot. Ook als u even 5 minuten naar de supermarkt gaat.

Direct geheel vrijblijvend en kosteloos preventieadvies?

Onze monteurs zijn snel ter plaatse in heel Nederland!

Beveiligingsadvies voor bedrijven

Aanpak en Lockit Slotenmakers is de juiste keuze waar het om beveiligen gaat van bedrijfsobjecten (bedrijfsbeveiliging), wij kijken met onze praktijkervaring naar het object, sporen de zwakke plekken op die bij een inbraak poging als eerste worden aangevallen maken een plan van aanpak en gaan in overleg met de klant de zwakke plekken dichten.

Ook geven wij altijd tips omtrent organisatorische beveiliging, een goed beveiligd bedrijfspand is als men de organisatorische maatregelen niet in acht neemt een gewild doelwit voor inbrekers.

Wat we tegenwoordig steeds meer zien zijn zogeheten “panic rooms”: versterkte ruimtes in een woning of bedrijfspand waar dure objecten veilig in kunnen worden opgeborgen. Bewoners en medewerkers vinden in deze ruimte een veilig heenkomen in geval van binnendringing of een overval. Een “panic room” geeft u de benodigde tijd om de politie te bellen. Deze ruimtes kunnen we, indien nodig, zelfs kogelwerend uitvoeren.

Wordt de woning of bedrijfspand met dit soort draconische maatregelen niet een soort fort? In de praktijk valt dit reuze mee. Over het algemeen zijn de aanpassingen niet echt zichtbaar en vallen ze niet direct op.

Inbraakbeveiliging met een meerpuntssluiting

Schuifpui beveiliging

Hieronder vindt u enkele producten die wij gebruiken om uw woning of bedrijfspand beter te beveiligen. Dit een greep uit onze diensten en dit zijn niet alle producten die wij gebruiken. Een veel  gebruikt product is bijvoorbeeld anti-kerntrekbeslag en diverse sloten.

Secustrip (anti-inbraakstrip)

Een secustrip / anti-inbraakstrip is een hardstalen strip uit twee delen die over de naad tussen de deur en het kozijn valt, om op die manier tegen te gaan dat inbrekers met behulp van een schroevendraaier, breekijzer of plastic kaart de deur kunnen openen.

De twee hardstalen strips van de secustrip /anti-inbraakstrip vallen in elkaar bij het sluiten van de deur. Hierdoor is de kier van de deur volledig afgedekt waardoor inbrekers dit niet meer kunnen gebruiken om toegang te krijgen.

Dievenklauwen

Bij een naar buiten draaiende deur (of raam), zit het draaigedeelte van het scharnier aan de buitenkant. Hierdoor is dit gemakkelijk door dieven te bereiken, waardoor het kan worden gesloopt om aan de scharnierkant van de deur toegang te krijgen. Wanneer het scharnier verwijderd is kan de deur gemakkelijk uit het kozijn gehaald worden. Een dievenklauw is een stalen pen die er voor zorgt dat de deur niet simpelweg kan worden open gemaakt door het verwijderen of demonteren van het scharnier.

De dievenklauw kan ook aan het scharnier zijn toegevoegd, hierdoor is geen extra montage benodigd, en is de deur direct een stuk beter beveiligd dat met reguliere scharnieren.

Kluis of brandwerende kast

Een brand- en brandwerende kast (kluis) om kostbare en of dierbare spullen veilig in op te bergen is in de meeste gevallen afdoende. Bij de aanschaf van een kluis is het belangrijk van te voren de waarde en het volume te bepalen van de goederen die er in worden opgeborgen. Nog een belangrijk punt: een kluis dient altijd te worden vastgezet, al weegt hij meer dan 1000 kilo.

Helaas constateren wij maar al te vaak dat er niet goed wordt nagedacht bij de aanschaf van een kluis. Een brandwerende kluis is meestal niet inbraakwerend en een inbreker heeft deze dan ook binnen vijf minuten open. Er zijn braak- en brandwerende kasten waar zelfs een specialist twee dagen voor nodig heeft om hem open te breken. Wij hebben alle middelen en tijd om uw kluis vakkundig te kunnen openen, als het kan zonder schade.

Panic room

Wat we tegenwoordig steeds meer zien zijn zogeheten ‘panic rooms’: versterkte ruimtes in een woning of bedrijfspand waar dure objecten veilig in kunnen worden opgeborgen. Bewoners en medewerkers vinden in deze ruimte een veilig heenkomen in geval van binnendringen of een overval.

Een “panic room” geeft u de benodigde tijd om de politie te bellen. Deze ruimtes kunnen we, indien nodig, zelfs kogelwerend uitvoeren. Wordt de woning of bedrijfspand met dit soort draconische maatregelen niet een soort fort? In de praktijk valt dit reuze mee. Over het algemeen zijn de aanpassingen niet echt zichtbaar en vallen ze niet direct op. Vaak is een verstevigde ruimte ook niet echt nodig en is een lichte aanpak van inbraakbeveiliging voldoende.

Hoe Lockit Slotenmaker u beter beveiligt tegen inbraak

Beveiligingsadvies is bij Lockit Slotenmaker geheel gratis en vrijblijvend. De monteur zoekt samen met u naar de zwakke plekken. Wij geven u het advies hoe deze zwakke plekken te verstevigen. Omdat Lockit Slotenmaker betrouwbaarheid en vakkundigheid hoog in het vaandel heeft staan, hebben wij al onze prijzen zoals deze zijn op onze website vermeld staan. Bij Lockit Slotenmaker komen er géén meerkosten bij, geen voorrijkosten, spoedtoeslagen of andere onvoorziene kosten. U betaalt wat u op onze website ziet en u krijgt daarvoor de professionele dienstverlening die u verdient. Onze meest voorkomende diensten en daarbij behorende prijzen ziet u hier:

Hieronder vindt u een filmpje van het YouTube kanaal van de Nederlandse politie. Hier ziet u diverse inbraakmethoden. Wij zorgen ervoor dat de inbreker uw woning of bedrijfspand overslaat. Onze slotenmakers nemen uw veiligheid serieus.

Wat klanten over Lockit Slotenmaker zeggen

Wij hebben veel positieve beoordelingen ontvangen in de dertig jaar waarin wij actief zijn. Klanten omschrijven ons als een betrouwbare en eerlijke Slotenmaker met een hoogwaardige klantenservice. Onze klanten hebben ervaren dat wij snel ter plaatse zijn, ons werk secuur en professioneel afleveren en u passend advies geven ongeacht de situatie waarvoor wij aanwezig zijn. U leest onze positieve beoordelingen via Google of op onze website. 

Dennis van Opstal

Wat vreselijk fijn dat jullie zo snel konden langskomen. Binnen luttele momenten waren onze pensloten zeer vakkundig vervangen en voor een vooraf afgesproken tarief! Jullie zijn echt toppers! Bedankt!

5/5

Shamilla Vollebregt

Super fijne service! Kopje koffie en een gezellig gesprek tijdens het wachten. Daarna niet met één, maar twee werkende autosleutels de deur uit. Zeer tevreden over Lockit Slotenmakers! Zeker een aanrader.

5/5

Dennis van Opstal

Ik ben erg kundig, snel en klantvriendelijk geholpen door Lockit Slotenmakers Nesselande. Ze stellen zich zeer flexibel op om je te helpen. Ik zou dit bedrijf aan anderen zeker aanraden!

5/5

    Snel een inbraakbeveiliging specialist nodig?

    Wilt u geheel vrijblijvend beveiligingsadvies op locatie? Bij Lockit Slotenmaker kan dit geheel kosteloos. Wij geven dagelijks meerdere particulieren en bedrijven ons advies om een woning of bedrijfspand beter te beveiligen. Wilt u dit ook? U zit nergens aan vast. 

    Lockit Slotenmakers heeft een landelijke dekking en werkt door heel Nederland. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met onze slotenservice.

    Bel ons