Merken

Assa Abloy

Assa Abloy is de grootste slotenfabrikant ter wereld en het bedrijf heeft sinds 1994 meer dan 150 bedrijven overgenomen die met beveiliging te maken hebben.  Ze kiezen de onderdelen van de bedrijven uit (bijvoorbeeld Lips) die ze kunnen gebruiken. Doel is om de sloten voordeliger te kunnen maken. Nadeel is dat  de ervaren slotenmaker soms niet meer weet of een slot door Lips of op de ‘Lips manier’ gemaakt is.

Assa Abloy is een groot en vrij log bedrijf en de levertijden zijn vaak een probleem, evenals de service. Wij van Aanpak en Lockit Slotenmakers weten precies welke producten van Assa Abloy we wél en welke producten we beter niet kunnen gebruiken. Ze hebben merken onder hun hoede die geweldige producten maken, maar zelfs binnen die merken zijn er ook producten waar we liever niet mee werken.

Assa Abloy is sterk in de ondersteuning van architecten. Veel van hun producten worden gebruikt in nieuwbouwprojecten. Wij ondersteunen deze architecten regelmatig en dat levert fikse besparingen op. Dit komt omdat wij onafhankelijk, van welk merk dan ook, het beste advies kunnen geven. Hierdoor kunnen we vaak betere producten aanbevelen die goedkoper en kwalitatief beter zijn. Vaak zitten daar ook producten van Assa Abloy bij.  Echter hebben wij veel meer opties ter beschikking en weten precies welk product wel of niet geschikt is.

Lips

Lips is een van oorsprong Nederlands bedrijf, opgericht in 1871. Destijds maakte men voornamelijk kachels en fornuizen en na verloop van tijd ging Lips ook brandkasten produceren. In 1921 verhuisde Lips naar Dordrecht. Daar groeide het uit tot een prachtig bedrijf die superieure brandkasten en sloten produceerde. Wij komen nog regelmatig sloten en brandkasten tegen vanuit de beginperiode van Lips en genieten elke keer opnieuw van het vakwerk en de kwaliteit.  In de jaren ’80  en ’90 werd de kwaliteit duidelijk minder. In de jaren ’90 ben ik gevraagd om als specialist voor Lips te komen werken in Dordrecht geweest en schrok van de staat van de fabriek en heb bedankt voor de eer.

In 2000 werd de slotendivisie van het eens zo mooie Lips overgenomen door Assa Abloy . De kluizenfabriek kwam in handen van Gunnebo en hiermee eindigde het tijdperk van het mooie Nederlandse merk Lips

Nemef

Nemef is een van oorsprong Nederlands bedrijf. Een paar jaar geleden is Nemef overgenomen door Assa Abloy. Deze overname zorgde voor veranderingen en dat leverde niet altijd verbeteringen op. Een aantal sloten wordt nog steeds op dezelfde wijze gemaakt, maar bij sommige sloten ziet de vakman dat ze elders worden gefabriceerd door een ander merk. Dit komt de kwaliteit niet altijd ten goede.

Maar nog steeds maakt Nemef mooie en kwalitatief goede meerpuntssluitingen en insteeksloten. Wij van Aanpak en Lockit Slotenmakers weten precies welke producten van Nemef we nog wel en liever niet meer kunnen gebruiken.

Bel ons