Cilinders

Een van de meest gebruikte slotmechanismes is het cilinderslot. Dit slot bestaat uit een cilinder en een behuizing. Alleen bij het gebruik van de juiste sleutel kan het mechanisme draaien in de behuizing, waarna het slot geopend of gesloten kan worden.

Cilindersloten zijn er in vele varianten zoals: oplegslot , insteekslot, bijzetslot, meerpuntssluiting, espagnolet slot, driepuntsslot en kelderbandslot.

Cilinder vervangen

Vroeger had men weinig keus, maar tegenwoordig kan de klant alle kanten op bij de aanschaf van een cilinder. Er zijn eenvoudige Chinese cilinders tot high-tech cilinders, die u desgewenst met één en dezelfde sleutel kunt gebruiken. U kunt kiezen voor cilinders die bestand zijn tegen kerntrekken of gebruik maken van een hoofd sleutelsysteem, waardoor u met verschillende sleutels kunt werken. Tevens zijn er hoofdsleutels die toegang geven tot meerdere deuren.

Cilinderslot vervangen

Als u een beetje handig bent is het vervangen van een cilinderslot best te doen. Let wel: er is een verschil tussen een slot dat in de deur wordt geplaatst en de profielcilinder die in het slot zelf moet worden aangebracht.

Mocht u niet handig zijn, laat dit dan uitvoeren door een ervaren en gekwalificeerde slotenmaker van Aanpak en Lockit slotenmaker.

Als u het tóch zelf wilt proberen, dan raden wij u aan het klusje doordeweeks en het liefst in de ochtenduren te doen. Stel dat het verkeerd gaat, dan kunt u altijd met Aanpak en Lockit Slotenmakers bellen, zodat een monteur te hulp kan schieten.

Cilinder kopen

Het kopen van een cilinder profielcilinder geeft u verscheidene mogelijkheden. Wilt u een standaard cilinder waarvan de sleutels vrij te dupliceren zijn? Of kiest u een cilinder waarvan de sleutels alleen op vertoon van het bijgeleverde certificaat kunnen worden bijbesteld. Gecertificeerde cilinders zijn een uitkomst als u een derde partij – bijvoorbeeld huishoudster of oppas- een sleutel moet geven. Als u uw sleutel terug krijgt kunt u er zeker van zijn dat er van de sleutel geen kopie is gemaakt.

Een gecertificeerde cilinder garandeert u niet dat er geen sleutels van bijgemaakt kunnen worden. Belangrijk is dat u een cilinder koopt waarvan de sleutels niet bij een slotenmaker nagemaakt kunnen worden. Het beste zijn cilinders waarvan sleutels besteld moeten worden bij de fabrikant of importeur.

Cilinderslot
Bel ons