Sloten vervangen Rotterdam

Het laten vervangen van sloten in regio Rotterdam doet Lockit Slotenmakers zorgvuldig en snel voor u. We kunnen u informeren over de verschillende soorten sloten en adviseren in het ruime aanbod.

Sloten zijn er in vele soorten en maten, maar onze erkende monteurs zorgen ervoor dat er een passend slot bij uw deur op de juiste wijze wordt gemonteerd. Alles over het vervangen van sloten in de regio Rotterdam leest u op deze pagina.

Wanneer uw sloten vervangen?

We raden bij Lockit Slotenmakers aan om uw sloten te vervangen na een verhuizing. De vorige bewoners kunnen sleutels hebben uitgeleend aan mensen die u niet kent. Uiteraard wilt u voorkomen dat onbekenden toegang hebben tot uw nieuwe woning. Ook raden wij aan periodiek uw sloten te vervangen, daar sloten slijten met de jaren. Vervang uw sloten iedere tien jaar met oog op betere beveiliging en een goede werking van de sloten.

In alle overige situaties kan het vervangen van sloten noodzaak zijn; na een inbraak, na een afgebroken sleutel in het slot of het kwijtraken van sleutels.

Onze professionele monteurs van Lockit Slotenmakers staan voor u klaar om uw sloten te vervangen!

Waarom u kiest voor Lockit Slotenmakers

Vertrouwen, vakmanschap en klantgericht

Als u kiest voor LockIt Slotenmakers, kiest u voor ervaring, vakkundigheid en betrouwbaarheid. Onze medewerkers helpen u secuur, snel en voor een voordelige prijs. LockIt Slotenmakers biedt u:

Erkende Slotenmaker Logo's

Slotenmaker in Rotterdam nodig? Wij staan voor u klaar, ook voor een vrijblijvende en kosteloze inbraakbeveiling advies.

Advies sloten vervangen regio Rotterdam

Wilt u graag advies voor het vervangen van uw sloten in de regio Rotterdam? Lockit Slotenmakers voorziet u van onafhankelijk en volledig advies. Onze intern opgeleide monteurs weten alles van de verschillende soorten (SKG gecertificeerde) sloten en kunnen u voorzien van advies op maat.
Neem contact met ons op via ons contactformulier op deze website of bel vrijblijvend met ons op telefoonnummer: 010-2222559.

Een greep uit de partners van Slotenmaker Rotterdam

Prijsbepalende factoren bij het vervangen van sloten

Per situatie is de prijs voor het vervangen van sloten afhankelijk van een aantal factoren. Om u vooraf zo goed mogelijk hierover te informeren, hebben wij onderstaand overzicht voor u gemaakt.

Inbraakbeveiliging

Er is geen standaard tarief voor het vervangen van een slot. Het tarief van de slotenmaker wordt bepaald door de bestemming waar de monteur moet zijn en het tijdstip waarop het slot vervangen dient te worden. Er zijn slotenmakers die voorrijkosten en een spoedtoeslag rekenen.

Bij Lockit Slotenmakers rekenen wij géén voorrijkosten en géén spoedtoeslag, zo voordelig mogelijk!

Spoedopslag of niet?

Wanneer u ’s avonds of ’s nachts een slotenmaker nodig hebt, kan het zijn dat de slotenmaker een spoedtoeslag rekent. Deze toeslag kan flink oplopen! Vraag hier altijd vooraf naar, zodat u niet voor onvoorziene kosten komt te staan nadat de spoedreparatie heeft plaatsgevonden.

Type sloten

Er zijn veel verschillende soorten sloten. Naast de soorten sloten, zijn er ook nog veel verschillende merken sloten. De prijs voor het vervangen van een slot is o.a. afhankelijk van het soort slot dat vervangen dient te worden. Laat u adviseren door onze ervaren medewerkers en bedenk vooraf goed wat het primaire doel is van het slot.

SKG-waardering van het slot

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. SKG heeft een keurmerk ontwikkeld voor sloten, variërend van 1 tot 3 sterren (***). Waarbij 1 * staat voor een standaard inbraakwerend slot en 3 *** staat voor hoogwaardig inbraakwerend. Hoe hoger de ster, hoe hoger de prijs van het slot.

Wij raden u een 2/3 sterren SKG slot aan te schaffen, waarbij inbraak tot maximaal 5 minuten vertraagd wordt.

Aantal sleutels

Hoe meer sleutels u nodig hebt voor uw nieuwe slot, hoe hoger de kosten uitvallen. Voor het bijmaken van een SKG gecertificeerde sleutel betaalt u snel € 25 per sleutel. Bespreek vooraf goed met uw monteur hoeveel sleutels benodigd zijn voor u of uw gezin.

Sloten vervangen Rotterdam
Meerpuntssluiting aan het vervangen Gerard

Verschillende soorten sloten

Er zijn veel verschillende soorten sloten met ieder een ander doel. Het ene slot dient als een primair slot en andere soorten sloten dienen vooral als aanvulling op een primair slot. Hier leest u meer informatie over de meestvoorkomende soorten sloten:

Cilinderslot

Cilindersloten zijn slotmechanismen die dienen om een inbraak te voorkomen. Het slot bestaat uit een cilinder, het deel waar je de sleutel normaalgesproken in steekt, en een behuizing. Het cilinderslot kan alleen gedraaid worden als de correcte sleutel erin wordt gestoken.

Insteekslot

Het meest gangbare slot dat geplaatst kan worden is een insteekslot. Insteeksloten zitten verwerkt in de deur zelf en zijn in de meeste gevallen te bedienen met een deurkruk. Binnen de categorie insteeksloten zijn er diverse soorten. Zo zijn er insteeksloten voor cilinders, klaviersloten (ook wel dag + nachtsloten genoemd), loopsloten of kastsloten. Als veiligste onder de insteeksloten gelden de cilinder insteeksloten met een SKG*** cilinder. Deze treft u aan met of zonder SKG-keurmerk.

Oplegslot

Een oplegslot is een slot dat op de binnenzijde van de deur is gemonteerd. Het is een slot uit het verleden, dat in de tegenwoordige nieuwbouw niet meer wordt gebruikt. Oplegsloten worden nog wel gemaakt, maar dan voornamelijk ter vervanging van defecte en/of versleten oplegsloten. Een oplegslot is niet bepaald veilig en het is dan ook aan te bevelen om de inbraakwering van een deur niet volledig af te laten hangen van een oplegslot. Beter is het om of het oplegslot te laten vervangen door een meerpuntssluiting of om bij een bestaand oplegslot twee inbraakwerende bijzetsloten bij te laten plaatsen.

Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting is een insteekslot wat over de hele lengte van de deur is ingefreesd, dit insteekslot sluit op 3 punten in het kozijn. 3-puntssluitingen worden tegenwoordig veel toegepast in nieuwbouwwoningen, wij plaatsen regelmatig 3-puntssluitingen in deuren waar een enkel insteekslot inzit of waar een ouderwets oplegslot op is geschroefd. Een meerpuntssluiting staat voor veiligheid en gemak. Met 1 en dezelfde sleutel sluit uw deur op drie punten af. Meerpuntssluitingen (ook wel 3-puntssluitingen genoemd) worden haast altijd in combinatie met anti-kerntrek beslag en/of een SKG*** cilinder geplaatst. Zo bent u optimaal beveiligd, maar met het gemak van een enkele cilinder.

Gemiddelde kosten sloten vervangen regio Rotterdam

Omdat Lockit Slotenmakers als betrouwbare en eerlijke slotenmaker graag transparant is over onze prijzen voor het vervangen van sloten, hebben wij een klein overzicht gemaakt met de gemiddelde kosten per soort slot:

Sloten vervangen Kosten incl. montage & BTW
Cilinderslot SKG 2
€ 155
Cilinderslot SKG  3
€ 179
€ 415 - € 495
€ 149
Oplegslot vervangen
€ 194

Wanneer uw sloten vervangen?

We raden bij Lockit Slotenmakers aan om uw sloten te vervangen na een verhuizing. De vorige bewoners kunnen sleutels hebben uitgeleend aan mensen die u niet kent. Uiteraard wilt u voorkomen dat onbekenden toegang hebben tot uw nieuwe woning. Ook raden wij aan periodiek uw sloten te vervangen, daar sloten slijten met de jaren. Vervang uw sloten iedere tien jaar met oog op betere beveiliging en een goede werking van de sloten.

In alle overige situaties kan het vervangen van sloten noodzaak zijn; na een inbraak, na een afgebroken sleutel in het slot of het kwijtraken van sleutels. Onze professionele monteurs van Lockit Slotenmakers staan voor u klaar om uw sloten te vervangen!

Wat klanten over Lockit Slotenmakers in Rotterdam zeggen

Wij hebben veel positieve beoordelingen ontvangen in de dertig jaar waarin wij actief zijn. Klanten omschrijven ons als een betrouwbare en eerlijke Slotenmaker met een hoogwaardige klantenservice. Onze klanten hebben ervaren dat wij snel ter plaatse zijn, ons werk secuur en professioneel afleveren en u passend advies geven ongeacht de situatie waarvoor wij aanwezig zijn. U leest onze positieve beoordelingen via Google of op onze website. 

Dennis van Opstal (Rotterdam)

Wat vreselijk fijn dat jullie zo snel konden langskomen. Binnen luttele momenten waren onze pensloten zeer vakkundig vervangen en voor een vooraf afgesproken tarief! Jullie zijn echt toppers! Bedankt!

Shamilla Vollebregt (Rotterdam)

Super fijne service! Kopje koffie en een gezellig gesprek tijdens het wachten. Daarna niet met één, maar twee werkende autosleutels de deur uit. Zeer tevreden over Lockit Slotenmakers! Zeker een aanrader.

Dennis van Opstal (Rotterdam)

Ik ben erg kundig, snel en klantvriendelijk geholpen door Lockit Slotenmakers Nesselande. Ze stellen zich zeer flexibel op om je te helpen. Ik zou dit bedrijf aan anderen zeker aanraden!

    Sloten laten vervangen door Lockit

    Moet uw slot (met spoed) worden vervangen? Neem contact op met Lockit Slotenmakers! Onze ervaren en goed opgeleide monteurs staan voor u klaar om deze klus voor u te klaren. We adviseren u vrijblijvend en zorgen ervoor dat het slot secuur en snel wordt vervangen. In een mum van tijd is uw woning, kantoorpand of pand weer optimaal beveiligd met een passend slot. Neem contact met ons op via ons contactformulier op onze website of bel ons op telefoonnummer: 010-2222559.

    Bel ons