Uw woning laten beveiligen tegen inbraak

Uw woning goed beveiligen tegen inbraak is niet alleen van belang voor uzelf, maar ook voor u inboedel. De spullen in uw woning of bedrijfspand zijn voor u van grote waarde en deze wilt u natuurlijk behouden. Om uw inboedel zo veilig mogelijk te stellen wanneer u afwezig bent in uw woning, is een goede beveiliging van groot belang! Hoe u uw woning optimaal beveiligt en enkele tips tegen inbraak leest u in dit artikel.

1 Voorkomen  2 Tips   3 Brievenbus   4 Woning   5 Balkon

1 / 5

Inbraak voorkomen

Een inbraak in uw woning is eigenlijk een inbraak in uw privacy en dit kan een flinke nasleep met zich meebrengen. Een inbraak voorkomen willen we uiteraard allemaal. Maar wat zijn nu echt effectieve manieren om te zorgen dat een inbreker úw woning overslaat? Enkele handigheden om een inbraak te voorkomen leest u hieronder:

Contact met buren en sociale controle

Het is niet alleen goed voor een gemoedelijke omgang, maar creëert ook extra veiligheid in uw straat: goed contact met uw buren. Zo zien we dat goede buren vakanties en weekendjes weg bij elkaar melden en ze voor elkaar een extra oogje in het zeil houden bij afwezigheid. Een eventuele inbreker kijkt nadrukkelijk naar de sociale controle in een straat bij een voorinspectie voor een inbraak. Ziet de inbreker mensen naar buiten komen, kijken door de ramen of de gordijnen openen door zijn aanwezigheid? Dan zal de inbreker liever een paar straten verder tot actie overgaan!

Doe alsof u thuis bent

Gaat u een avond of een nacht van huis weg? Zorg dat u uw woning achterlaat alsof er iemand thuis is. Zet enkele lampen aan of doe dit via een tijdschakelaar, doe gordijnen niet volledig dicht, haal de post uit uw brievenbus voor u vertrekt e.d.

Geen lege verpakkingen bij uw woning

Plaats nooit lege dozen van waardevolle spullen zoals televisies, laptops, tablets e.d. bij uw voordeur of in uw voortuin. Dit zorgt voor een extra uitlokker bij de inbreker, omdat deze ziet dat u waardevolle spullen bezit.

Beveilig uw gehele woning

Denk bij het beveiligen van uw woning niet alleen aan de voorkant van uw woning! Veel inbrekers komen via de achterkant van uw woning binnen. Denk hierbij aan de achterdeur, een zolderraam of een klepraam. Zorg voor SKG*** gecertificeerde sloten om ook kerntrekken te voorkomen.

Draai uw slot écht op slot

Een veelgemaakte fout is de deur achter je dicht trekken voor een snelle boodschap. In de tien minuten waarin u boodschappen doet, heeft een inbreker uw deur geopend en uw woning al flink leeggehaald. Draai daarom het slot van uw woning ook écht op slot, altijd!

Ruim uw voor- en achtertuin op

Een opgeruimde voor- en achtertuin zorgt ervoor dat er geen eventuele handige hulpmiddeltjes aanwezig zijn die een inbreker ten goede komen.

Wees extra alert tijdens feestdagen en vakantieperiodes

Probeer extra alert te zijn op onbekenden in uw straat of buurt tijdens de feestdagen en vakantieperiodes. Overstem uw vakantie met buren of straatgenoten, zodat men op de hoogte is van uw afwezigheid en voor u extra oplettend kunnen zijn.

Onze services:

Al 30 jaar leidinggevend
Heldere vaste tarieven
Géén verrassingen achteraf
Erkende en professionele monteurs
Levering uit eigen voorraad

2 / 5

Beveiligen tegen inbraak

Zojuist hebt u al flink wat handigheidjes kunnen lezen om inbraak te voorkomen. Maar wat als de inbreker tóch uw woning kiest voor een bezoekje? Dan is het te hopen dat uw woning voldoende goed beveiligd is om de inbreker toegang tot uw woning alsnog te ontzeggen. Maar hoe beveiligt u uw woning nu echt goed genoeg tegen inbraak? We zetten enkele handige tips voor u op een rij:

SKG *Standaard inbraakwerend (3 minuten tot binnenkomst inbreker)
SKG **Zwaar inbraakwerend (3+ minuten tot binnenkomst inbreker)
SKG ***Extra zwaar inbraakwerend (5+ minuten tot binnenkomst inbreker)
SKG ✓Aanvulling op de goedgekeurde SKG-producten

Beveilig uw huis optimaal met deze extra tips

Een aantal extra opties om uw ramen en deuren extra goed te beveiligen:

 • Raamsluiting
  Een raamsluiting maakt het vastzetten van de greep in een stand mogelijk. Deze is alleen van binnenuit te ontgrendelen.
 • Veiligheidsscharnieren
  Veiligheidsscharnieren zijn een simpele manier van extra bescherming voor uw ramen. Met veiligheidsscharnieren is de scharnierkant van uw raam beter beveiligd.
 • Oplegslot
  Een oplegslot toevoegen aan uw raam heeft een grote meerwaarde voor de beveiliging van uw woning. Uit onderzoekt blijkt dat dit het binnenkomen van een inbreker tot wel drie minuten vertraagd.
 • Secubar
  Een secubar voorkomt dat een eventuele inbreker naar binnen kan kruipen via een raam.
 • Anti-inbraakstrip
  Een anti-inbraakstrip zorgt voor extra barrière waardoor de deur of het raam onmogelijk is te openen door een inbreker.

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken?

3 / 5

Brievenbus beveiligen tegen inbraak

Het klinkt misschien wat ouderwets, maar inbreken via de brievenbus in de deur gebeurt nog steeds vaak. Het zogeheten “hengelen” kan worden voorkomen met een beschermende klep op de brievenbus. Er zijn verschillende brievenbusbeveiligingssystemen verkrijgbaar, o.a. met een SKG keurmerk. Zo bent u verzekert van een optimale beveiliging van uw brievenbus. De montage van een brievenbusklep is vaak vrij eenvoudig. Komt u hier zelf niet uit? Onze professionals van Lockit Slotenmakers kunnen uw brievenbusbeveiliging volledig verzorgen. Wel zo fijn.

Dieckmann SKG3 Veiligheidsbeslag


 • TOTAALPRIJS
184,-

Dit is het totale bedrag
inclusief arbeid, anti-kerntrekbeslag en BTW.


4 / 5

Woning beveiligen tegen inbraak

Naast het goed beveiligen van uw woning door middel van goede sloten, extra beveiligingsopties en natuurlijk het gebruiken van de tips om inbraak te voorkomen, zijn er nóg meer manieren om uw woning optimaal te beveiligen en uw waardevolle spullen te beschermen tegen inbrekers. Aanvullende wijzen om uw woning te beveiligen tegen inbraak zijn:

 • Inbraakalarm
  Een inbraakalarm is een (draadloos) elektronisch veiligheidssysteem die de aanwezigheid van een evt. indringer waarneemt en hierop een signaal afgeeft. Dit kan een alarm op locatie zijn, maar ook een stil alarm naar u bijvoorbeeld uw buren. Er zijn ook alarmsystemen welke direct een melding maken bij een alarmcentrale bij u in de regio, dit noemen we een Borg-gecertificeerde meldkamer.
 • Registreer en/of markeer belangrijke bezittingen
  Het registreren van bepaalde (huishoudelijke) artikelen zorgt ervoor dat het bekend is dat deze artikelen van u zijn. Dit is tegenwoordig mogelijk met televisies, laptops e.d. Het markeren van uw spullen op een onopvallende manier kan ook voordelig uitpakken: worden uw spullen terug gevonden? Dan kunt u aantonen dat deze van u zijn!
 • Buurtpreventie
  Sla de handen in één met uw buurtgenoten en loop in de wintermaanden ’s avonds een- of meermaals een rondje door uw wijk. Het actief buiten zijn van mensen schrikt inbrekers af en maakt dat ze liever een andere wijk uitkiezen.
 • Camerasystemen
  Er zijn tegenwoordig talloze camerasystemen om uw woning extra te beveiligen. Zichtbare camerasystemen schrikken inbrekers af.

5 / 5

Balkon beveiligen tegen inbraak

Het is slim om ook uw balkon te beveiligen tegen inbraak. Maar hoe doet u dit? Zorg ervoor dat uw balkon niet voor iedereen zichtbaar is. Zorg voor afscherming d.m.v. bijvoorbeeld een riet of bamboe. Een sensorlamp op uw balkon schrikt ook flink af. Een eventuele inbreker staat ineens vol in het licht en zal zich snel bedenken. Zorg er daarnaast uiteraard voor dat de deur naar uw balkon altijd op slot gedraaid is. Extra beveiliging van uw balkondeur is zeker geen overbodige luxe.

Voor meer tips en informatie voor het beveiligen van uw woning, schuur, tuinhuis, balkon, bedrijfspand of kantoorpand, neem gerust contact met ons op! We voorzien u graag van vrijblijvend advies en kunnen desgewenst op locatie komen om een inventarisatie te maken hoe uw pand beter te beveiligen is. De professionals van Lockit Slotenmakers staan klaar voor uw veiligheid!

Contactformulier

  Mocht u meer of grotere foto's willen versturen,
  stuur dan een mail naar info@lockit.nl
  Lockit-Slotenmakers-Cor-198x300

  Cor Simons | Directeur

  Als directeur van Aanpak & Lockit Slotenmakers garandeer ik u het volgende:
  Kwaliteit, vakmanschap, vertrouwen en service.

  Mocht u niet geheel tevreden zijn, bel mij dan op 010-2222559

  Neem contact met ons op of bekijk onze tarieven

  Bel ons