Bijzetslot

Kies voor veiligheid, kies voor een bijzetslot!

Voor een optimale beveiliging is het aan te bevelen, naast een goed veiligheidsslot, één of twee bijzetsloten te plaatsen. Een bijzetslot wordt op een deur geplaatst als het bestaande hoofdslot niet voldoet aan de gewenste kwaliteit van inbraakwerendheid.

Direct een slotenmaker nodig? Neem contact op!

KIES VOOR ANTI-KERNTREKBESLAG

Kerntrekbeveiliging.

Kerntrekbeveiliging voorkomt dat inbrekers uw cilinder kunnen uittrekken door middel van een techniek waarbij een schroef in de cilinder wordt gedraaid en vervolgens wordt gebruikt om de cilinder uit de deur te trekken. Deze beveiliging is van groot belang om uw deur beter te beschermen tegen inbraakpogingen. Kerntrekbeveiliging is niet alleen beschikbaar voor hoofdsloten, maar ook voor bijzetsloten, waarbij een anti-kerntrek rozet wordt gebruikt om de cilinder extra te beveiligen.

Daarnaast zijn er cilinders waarbij sleutels alleen kunnen worden gekopieerd met een sleutelcertificaat. Dit zorgt voor extra controle en veiligheid, omdat onbevoegde personen geen kopieën van uw sleutels kunnen laten maken zonder dit certificaat. U kunt ook kiezen voor gelijksluitende cilinders, waarmee u met één sleutel meerdere cilinders kunt openen, zoals die van verschillende deuren in uw huis of pand.

OOK EEN PENSLOT IS EEN BIJZETSLOT

Penslot.

Een penslot, ook wel steekslot genoemd, wordt vaak toegepast in kastdeuren, maar komt ook regelmatig voor in buitendeuren. Dit type slot werd in de jaren ’80 op de markt gebracht door Zeiss Ikon. Hoewel het destijds populair was, heeft het penslot enkele aanzienlijke zwakke punten, waardoor het minder geschikt is voor buitendeuren.

Een van de grootste nadelen van het penslot is dat het vaak zonder extra beveiliging, zoals een veiligheidsbeslag of sluitkom, in de deur wordt geplaatst. Hierdoor ontstaat een kwetsbare plek in de deur, wat het risico op uitscheuren tijdens een inbraakpoging aanzienlijk vergroot. Inbrekers kunnen relatief eenvoudig de deur forceren door gebruik te maken van deze zwakte.

penslot

30

Jaar ervaring

Bij Lockit Slotenmakers zijn wij experts in het ontwerpen en installeren van geavanceerde sleutelsystemen sinds 1990!

Direct een slotenmaker nodig? Neem contact op!

ER BESTAAN OOK BIJZETSLOTEN VOOR RAMEN

Bijzetslot raam.

Ramen zijn populaire doelwitten voor inbrekers, omdat ze vaak zwak beveiligd zijn en een gemakkelijke toegang tot de woning bieden. Zonder goede sloten kan een inbreker eenvoudig een raam forceren of openen om binnen te dringen. Het gebruik van bijzetsloten zorgt ervoor dat ramen extra stevig vergrendeld zijn en moeilijker open te breken zijn, waardoor het risico op inbraak aanzienlijk wordt verminderd.

Om de beveiliging van uw woning te optimaliseren, is het aan te raden om ramen te voorzien van bijzetsloten die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. In combinatie met het juiste veiligheidsbeslag en eventueel verstevigde kozijnen, kan een bijzetslot een effectieve oplossing zijn om ongewenste toegang via ramen te voorkomen. Kies altijd voor sloten met een erkend keurmerk, zodat u zeker weet dat uw ramen optimaal beschermd zijn.

Abus Logo
Salto Inspired Access Logo
Nemef Logo
Keyline Logo
Lips Logo
Abus Logo
Salto Inspired Access Logo
Nemef Logo
Keyline Logo
Lips Logo

DE SLOTENMAKERS VAN LOCKIT SLOTENMAKERS

Onze erkende monteurs

Erkende slotenmaker Gerard Monne

Erkende Slotenmaker

Gerard Monné

Erkende slotenmaker Dario de Bont

Erkende Slotenmaker

Dario de Bont

Erkende slotenmaker Dennis den Bleker

Erkende Slotenmaker

Dennis den Bleker

WAT ONZE KLANTEN WILLEN WETEN

Veelgestelde vragen.

Onze gecertificeerde slotenmakers in Rotterdam staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Bel ons

Bel ons

Wat is een bijzetslot en waarom zou ik er een gebruiken?

01.

Een bijzetslot is een extra slot dat dient ter aanvulling op het hoofdslot van een deur of raam om extra beveiliging te bieden. Dit type slot wordt vaak gebruikt om de weerstand tegen inbraak te verhogen. Het is vooral nuttig bij oudere deuren of ramen die niet voldoen aan moderne veiligheidseisen, of als een aanvulling op een bestaand slot dat geen SKG-keurmerk heeft.

Voor welke deuren en ramen is een bijzetslot geschikt?

02.

Bijzetsloten zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt op verschillende soorten deuren, zoals voor- en achterdeuren, maar ook op ramen. Ze zijn vooral geschikt voor draairamen, schuiframen, klepramen, uitzetramen en ramen die boven de buitendeur zitten. Het type bijzetslot dat u kiest, hangt af van de constructie van de deur of het raam.

Moet een bijzetslot aan speciale veiligheidsnormen voldoen?

03.

Ja, het is sterk aanbevolen om bijzetsloten te kiezen die voldoen aan het SKG-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat het slot voldoet aan strenge eisen op het gebied van inbraakwerendheid. Bijzetsloten met een SKG-keurmerk bieden meer veiligheid en bescherming tegen inbrekers dan niet-gecertificeerde sloten.

Is het moeilijk om zelf een bijzetslot te installeren?

04.

Het installeren van een bijzetslot kan variëren in moeilijkheid, afhankelijk van het type slot en de deur of het raam waarop het wordt geplaatst. Eenvoudige oplegsloten zijn vaak zelf te installeren met basisgereedschap, maar voor complexere insteeksloten of als extra versteviging nodig is, kan het verstandig zijn om een slotenmaker in te schakelen voor een professionele installatie.

Hoeveel bijzetsloten heb ik nodig voor een goede beveiliging van mijn woning?

05.

Het aantal bijzetsloten dat nodig is, hangt af van de kwetsbaarheid van de deuren en ramen in uw woning. Voor een standaard voordeur wordt vaak één bijzetslot naast het hoofdslot geplaatst. Voor ramen kan per raam een enkel bijzetslot voldoende zijn, afhankelijk van de grootte en positie van het raam. Inbraakgevoelige plekken, zoals de achterdeur of grote ramen, kunnen baat hebben bij extra bijzetsloten.

Dario de Bont Offerte aanvragen

SLOTENMAKERS SINDS 1990

Een slotenmaker nodig?

Lockit Slotenmakers staat bekend om zijn snelle en nauwkeurige service. Wanneer u met spoed hulp nodig heeft, kunt u direct bellen naar 010-2222559 om persoonlijk in contact te komen met een van onze medewerkers zoals Ron, Kim of Cor, die u direct verder kunnen helpen met uw slotenprobleem.